Witam! Jestem tu nowym forumowiczem niedługo zamierzam wybrać się na oględziny tego auta : http://tablica.pl/oferta/...D.html#Infinity
Autko wydaje się całkiem konkretne, tak zdaje sobie sprawę, że przebieg na 90% jest kręcony. Jest to moja pierwsza styczność z marką MG, macie może jakieś dobre rady na co warto zwrócić uwagę przy oglądaniu auta? I ewentualnie co rzuca się wam w oczy na zdjęciach które są w ogłoszeniu.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 15, 2014 14:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mnie w oczy rzucają się wgniotki na tylnych prawych drzwiach i jedna na błotniku zaraz za owymi drzwiami. Nie sądzę, żeby to były refleksy.
Emblematy z felg nie powinny być z czerwonym napisem MG? Na zdjęciu prawego profilu są szare - też tak to widzicie? Może coś fotka obrabiana?
Nie wiem czy polift oryginalnie ma taki tłumik końcowy - chyba nie.
Przebieg wcale nie musi być kręcony. Owszem bardzo niski ale może być, że autko używane rekreacyjnie
Duuuże logo MG na tylnej szybie - hmph...
Podświetlenie fioletowymi diodami?
A cztery furtki to fajna sprawa
No te wgniotki też zauważyłem, ale nie są jakieś tragiczne. Na 1 zdjęciu emblemat MG na feldze jest czerwony i wydaje mi się, że na reszcie tak samo. To logo to chyba jakiś pasjonat marki musiał dodać od siebie [/quote]
Na tablicy stoi już co najmniej pół roku i to zastanawia, bo taki 5-drzwiowy egzemplarz to nie lada gratka Dla mnie podpada spasowanie przedniego zderzaka od strony pasażera. Ale ogólnie sądząc po zdjęciach za tą cenę nie jest zły.
Myślę, że warto po oględzinach napisać parę słów gdyby w przyszłości ktoś pytał o ten egzemplarz.
Plusy:
- Mechanika sprawna, silnik chodzi ok, skrzynia biegów, sprzęgło też ok
- Środek zadbany, nie widać zbytniego zużycia elementów, w związku z tym przebieg całkiem realny
Minusy:
- Przedni zderzak mocno niespasowany z lampami i błotnikiem
- Błotnik po stronie pasażera zaczyna rdzewieć
- Samochód ma ubytki lakieru po obu stronach nad drzwiami i na drzwiach, przez próbę dostania się do środka auta bo właściciel podobno zatrzasnął kluczyki w samochodzie. Po analizie na chłodno myślę, że to była raczej próba włamania, bo na jego miejscu wolałbym w takiej sytuacji zbić szybę niż rysować lakier po aucie. Warto dodać, że ubytki lakieru są zamalowane innym odcieniem lakieru co rzuca się w oczy.
- Zawiasy tylnej klapy są posmarowane dookoła jakimś silikonem
- Mata w bagażniku jest do wymiany, bo zastępują ją wycięte dykty!
- Auto jest poobijane na drzwiach, ale nie wygląda to na wgnioty parkingowe, raczej jak po lekkim gradzie
- Rocznik przedniej szyby 2008
Właściciel mało wie o aucie, nie wie skąd jest sprowadzone, podczas jazdy próbnej zabrakło paliwa, także dochodzi jeszcze sprawdzenie pompy paliwa.
Ostatnio zmieniony przez szylozbi Pon Sty 20, 2014 12:10, w całości zmieniany 1 raz
niezla sciema kupil auto z komisu a potem pisze ze maly przebieg bo jezdzone rekreacyjnie bo ma przeciez auto sluzbowe. Przod w aucie slabo spasowany przebiegu ma ze 150tys ale mozna ogladac;p
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum