Wysłany: Pią Sty 24, 2014 20:40 [r75] Jakie doładowanie daje alternator w 1.8T
Typ: SE Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2005
Witam, chodzi mi o info, jak duży akumulator doładuje w pełni alternator w 1.8T lub jak max duży akumulator mogę założyć ?
jeśli to ma znaczenie to mam
el, szyby , grzane siedzenia,
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 24, 2014 20:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jak go tam upchniesz to tak. Tylko od jakiegoś załóżmy 50% to będzie trwało i trwało (alternator pewnie 85A to dla niego jak ładowanie prostownikiem, a jeszcze trzeba odliczyć kilkadziesiąt amperów na zasilanie bieżące układów). Akurat przy tym silniku, to nie ma sensu przesadzać. K seria sama w sobie lekko pali, nie potrzebujesz wielkiego akumulatora. Jak dasz 75Ah to będziesz miał komfortowy zapas prądu
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum