Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2001
Panowie jest taka sprawa Czy w naszych Roverkach da się wyregulować jakoś hamulec ręczny w bębnach ? bo wiem o regulacji pod popielniczka z tylu ale czy jest jeszcze coś do regulacji w kolach z tylu ? bo lewe kolo prawie w ogóle nie trzyma (sprawdzone na diagnostyce) a prawe jest w miarę oraz czy może ktoś mi powiedzieć jakie wymiary maja uszczelniacze skrzyni od stron pół osi ? bo w sklepie nie mogli mi znaleźne i chcą ich wymiary bo w ciemno to bez sensu kupować bo zauważyłem ze cieknie z pod skrzyni biegów i chce to zrobić Prosze o Pomoc koledzy Roveromnniacy
_________________ Damian G.
Ostatnio zmieniony przez Adrian Nie Lut 09, 2014 12:12, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 05, 2014 17:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W bębnach na rozpieraczu od ręcznego są samoregulatory które lubią się zapiekać. Trzeba je rozruszać i od czasu do czasu psiknąć, najlepiej coś z silikonem. Simeringi do na półosie 40x58x10
Regulację masz tylko tą pod popielniczką, zajrzyj pod bęben. Możliwe ze jest do wymiany, bądź coś tam się dzieje Wymiary uszczelniacza podam Ci jutro, bo mam go gdzieś na wierzchu w garażu. Ale z zakupem nowego możesz mieć problem, chyba że Ci coś w podobnych wymiarach znają.
Potrzebuje na dobra sprawe tylko na prawa pol os wiec jesli ktos poda konkretny simering z tomateam to bede wdzieczny:) oraz potrzebuje napinacza paska wielorowkowego i znalazlem na TomaTeam ale s tam cztery i nie wiem ktory bedzie pasowal do mojego Roverka:( odrazu mowie ze nie posiadam tylko klimatyzacji pomoze mi ktos w dobrym wyborze tej czesci oraz jakie paski do tego odrazu bede potrzebowal;) chce kupic dobrze i z glowa:) Pomocy:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum