Wysłany: Pon Mar 03, 2014 12:40 [R214] problem z odpalaniem na ciepłym silniku
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1995
Witam wszystkich jetem tu zupełni nowym uzytkownikiem i mam problem z moim niedawno nabytym roverkiem a mianowicie ...
Wszystko z nim jak dotąt było ok ale od jakiegoś czasu jest problem z odpalaniem na ciepłym silniku.Jak ostygnie wszystko wraca do normy.
Wymieniłem świece,przewody,wszystko wyczyściłem ko[pułka ,palec, silniczek krokowy.
Silnik kręci ale tak jakby nie dostawał paliwa.... suche świece.
Na tzw."plaka" chodzi wieć z zapłonem jest raczej ok?
Ktoś z mądrych mechaników podpowiedział ze to czujnik temp. silnika i on odpowiada za dawke paliwa na wtryskach..?
Ostatniop jezdził nim mój szwagier i było mało plynu moze cos fakt z tym czujnikiem?
Proszę może ktos juz przerabiał to u Siebie w roverku.
Dodam ze w okolicy nikt niechce robić tej usterki.
Z góry wielkie dzięki za wszystkie info pozdrawiam Darek zGłogowa
Ostatnio zmieniony przez darciu2 Pon Mar 03, 2014 12:55, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 03, 2014 12:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Prawdopodobnie będziesz miał do wymiany czujnik położenia wału.
auto stoi u mechanika 3 tygodnie wszystko sprawdzone czujnik wału również i dalej te same objawy
zimny pali i smiga ciepły kreci i jakby nie dostawał paliwa masakra pomóżcie
Gdyby to "jednostka sterująca" to by w ogóle nie palił. Dla mnie czujnik położenia wału do wymiany. To są typowe objawy jego awarii. Kup jakiegoś używańca i podmieńcie go.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum