Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 1999
Witam!
Mam problem z airbagami. Auto było u lakiernika na poprawce progu, po wizycie świeci się CIĄGLE kontrolka poduszek. Nie gaśnie ani na chwilkę po włączeniu zapłonu/odpaleniu silnika. Kostki pod fotelami oki, byłem na podpięciu pod komputer (inpa, autocom i coś jeszcze) żadne z nich nie połączył się z modułem poduszek. Elektronik stwierdził, że moduł się popsuł... Da to rade jakoś sprawdzić, czy czeka mnie wymiana?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 04, 2014 14:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pewny jesteś że styk jest dobry ? Rozpinałeś kostki ? Rozłącz , przeczyść styki i zepnij ponownie. Nie wierzę że padł jakiś moduł. Te kostki potrafią niezłe figle sprawiać.
ja wczoraj u weldera też nie mogłem się połączyć z modułem ale nie miał za dużo czasu na grzebanie dodam że jemu też paliła się kontrolka ale po operacjach pod fotelowych zgasła
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wymieniłem moduł na inny używany (zabójczy koszt - 15zł). Po podłączeniu go poduszki gasną na zapłonie i po chwili znów się zapalają. Wygląda, że moduł żyje, podjadę na dniach znowu na komputer i zobaczymy czy zacznie gadać
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
A skoro pan robił progi i odkrywał wykładzinę, to może nie podpiął albo naruszył te zielone czujniki zderzeniowe boczne.
Podczas ostatniego badania T4 (oj dawno to było) phjowi stwierdził, że mam błąd właśnie czujnika bocznego uderzenia pod fotelem kierowcy, jednak kontrolka nigdy mi się nie zapaliła.
Podczas ostatniego badania T4 (oj dawno to było) phjowi stwierdził, że mam błąd właśnie czujnika bocznego uderzenia pod fotelem kierowcy, jednak kontrolka nigdy mi się nie zapaliła.
Spotkałem się już z takimi zegarami, które miały zaślepioną kontrolkę od poduch
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Nie, no ona zapala się na krótko po włączeniu zapłonu i gaśnie po zakończeniu self testu. Miałem na myśli, że w dziwnych okolicznościach się nigdy nie zapaliła, chociaż T4 wykrył błąd czujnika bocznego.
ja miałem problem z wodą po stronie kierowcy i wymieniałem czujnik zielony od oderzeń bocznych, skorodował i zaświeciła sie poducha na stałe, a teraz od jakiegoś czasu miga, ale odkryłem że to coś z kostką pod fotelem bo jak pogmeram tam ręka i odpale auto ponownie to gasnie na jakis czas...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum