Mój też stoi pod domem. Poza okazyjnym "dachowaniem" (np. na odkurzanie itp.) nie ma szans na garaż, bo jest trzeci w rodzinie, ale powiem wam, że problem zamarzniętych szyb rozwiązałam za dosłownie kilkanaście złotych - może niezbyt to eleganckie, ale spełnia swoją funkcję: osłona na przednią szybę, lusterka i boczne szyby. Zakłada się w kilka sekund - zatrzaskuje drzwiami, a zdejmuje jeszcze szybciej. Naprawdę rewelacja! Tej zimy było trochę ostrych mrozów - rano bywało po -15st. ale szyby i lusterka były czyściusieńkie. Tylko, że jeśli ktoś parkuje na osiedlowym parkingu to może tego już rano nie zastać na samochodzie.
Nie no czytam i czytam
jakie zmiany temperatury
Ja ma grzany garaż fakt że w mrozy nie grzeję do 20 stopni tylko jest tak ok 7 - 10 na plus. Ogólnie super sprawa polecam jak tylko ktoś ma możliwość.
W lato wyjeżdżam z chłodu (garaż w piwnicy pod budynkiem) w zimę elegancko suche auto. Wszystkie uszczeleczki na drzwiach suche nie ma problemy z zamarzającymi zamkami, komora silnika, nadkola i inne elementy suche - czasem nawet w zimę po podróży w tzw warunkach soli można spłukać autko - nic nie zamarznie. Ja do tego mam jeszcze kanał można sobie autko podejrzeć. Więc polecam jak najbardziej. To dobrze służy Roverkowi.
niestety mieszkając w centrum miasta trzeba się liczyć ze sporymi kosztami wynajęcia garażu, nie wspominając już o szczęściu, żeby w ogóle trafiła się jakakolwiek możliwość, bo zazwyczaj jak ktoś już się załapie to za nic nie chce oddać... tak więc pozostaje mi parkowanie pod gołym niebem na podwórzu, ale dzięki temu w każdej chwili mogę na niego zerknąć przez okno a jak na razie zdarza mi się to dość często
Żadne z moich dotychczasowych aut nie spędziło nocy poza garażem, za wyjątkiem jakiegoś tygodniowego okresu przed narodzinami córci, kiedy to Roverek stał pod domem.. Wiecie jak to jest.. nie było wiadomo kiedy się zacznie, więc auto musiało być w gotowości. I jak się okazało R był potrzebny.. o 1:20 w nocy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum