Wysłany: Sob Kwi 12, 2014 17:20 [R200] Urwana śruba rozrusznika
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1998
Witam. Mam ogromny problem. Przy rozbieraniu auta w przygotowaniu na wymianę skrzyni biegów ukręciłem jedn ze śrub przy rozruszniku. Dokładnie tą miedzianą śrubę na którą nakłada się kabel + z akumulatora (na zdjęciu śruba oznaczona nr 3) Moje pytanie, czy da się tą śrubę wymienić? Czy można ewentualnie rozebrać ten element do którego jest ta śruba przymocowana?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 12, 2014 17:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To się nazywa elektromagnes rozrusznika. W tym wypadku niestety jest w jednym kawałku, ale spokojnie możesz używkę kupić za parę pln. Nie jestem pewny, ale jakiś chyba się u mnie jeszcze wala.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Odkręć ten elektromagnes, idź do sklepu motoryzacyjnego i kup taki sam.
Nie ma możliwości żeby nie mieli. Ja miałem od fiata cinquecento 900 i też pasował, był identyczny bo to włoskie magneti marelli.
http://allegro.pl/elektro...4131036040.html
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum