Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam.
Panowie od kilku dni coś mi stuka w silniku, na początku myślałem że to zawór lub popychacz ale odgłos dochodzi z listwy wtryskowej.
Objawy:
Gdy rozgrzany wszystko ok, ale gdy zgaszę silnik i odczekam minutę, znów odpalę silnik zaczyna coś stukać ale ustaje po chwili.
Dodam że gdy silnik jest zimny problem nie występuje.
Czy wtryskiwacz benzynowy mógłby aż tak mocno stukać?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 14, 2014 22:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Podpowiedź dla kol. rover45 - u mnie także EVAP (pochłaniacz par paliwa) na początku gdy kupiłem roverka mocno "pukał".Słychać było pracę jego elektrozaworu bardzo mocno w kabinie. Problem rozwiązałem tak : pierwsza próba : podłożenie czegoś miękkiego pod obudowę (czyli tą "czarna puszkę"), jednak "podkładka" z czasem wypadała i pukanie powracało. Druga próba : podniesienie "puszki" do góry o 1 cm, ponieważ przymocowana jest ona na takim gumowym uchwycie/suwaku i ... problem od kilku lat nie występuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum