Wysłany: Czw Maj 15, 2014 20:41 [R25] Tylni zderzak - kłopoty po uderzeniu (proszę o pomoc)
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 2000
Witam
Na początku chciałbym przedstawić problem, otóż ostatnio uderzył mi w prawy tylni bok inny kierowca i zauważyłem że tylni zderzak w miejscu pod reflektorem opadł oraz się wybrzuszył. Po ściągnięciu zderzaka okazało się, że zaczep który był przykręcony śrubą zaraz pod reflektorem (wręcz wkręcony w reflektor) został zerwany (zaczep był stale przymocowany do zderzaka). I teraz moje pytanie czy kiedyś już miał podobny problem z forumowiczów, jeśli tak to jak sb z tym poradził?
P.S. Myślałem nad tym żeby od spodu go przykręcić śrubą z obydwu stron ale nie mam miejsca żeby włożyć zbytnio ręki.
Bardzo prosiłbym o pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 15, 2014 20:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No właśnie to jest raczej ABS albo jakiś inny plastik. Spróbuje klejem z żywicą bo dorobienie podobnego zaczepu z aluminium jest dość trudne ze względu na to że jest to na pewnym łuku zderzaka a sam zaczep jest jeszcze pod pewnym kątem
Ten zaczep to niestety jest udręka w poprzednim zderzaku urwał mi się przy ściąganiu
Klejenie poxipolem klejem na goraco żywicą a nawet spawanie plastikiem nie pomogło bo odpadał po czasie skończylo się na przykręceniu kątownika poprostu za delikatne to ustrojstwo
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 17 Lis 2012 Posty: 235 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sob Maj 17, 2014 10:21
Ja też miałem urwany z jednej strony doszlifowałem sobie taki "kątownik lekko kopnięty" z blachy i przykręciłem na pchełki do zderzaka (+ ewentualnie jakiś klej epoksydowy), najlepiej weź jakąś blachę bo aluminium po kilkukrotnym zaginaniu się złamie, a poprawki pewnie trzeba będzie zrobić. Samo "pchełkowanie" jest później prawie nie widoczne bo wchodzi to pod lampę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum