Wysłany: Pon Maj 12, 2014 23:56 [R25/ZR] Całe czerwone tylne lampy
Witam.
Zastanawiam się nad oklejeniem swoich tylnych lamp folią, tak by w całości były czerwone. Orientuje się ktoś jak z przeglądem po takiej przeróbce? Czytałem że jeśli założy się odpowiednio mocną żółtą żarówkę w miejsce kierunku to nadal będzie świecić na pomarańczowo. Pozostaje problem wstecznego. Co sądzicie o czymś takim?
Tak prezentowało by się to na moim MG.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 12, 2014 23:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie zgodne z przepisami tak jak każda inna ingerencja w lampę, zdymianie itd. a jednak dużo osób jeździ z tak poprzerabianymi lampami. Dlatego chcę obkleić folią, w razie kontroli i problemów z policja zawsze można na szybko usunąć. Jak tylko znajdę chwilę czasu to zobaczę jak to wygląda na samochodzie i pokombinuje z doborem żarówki do kierunków
Co do koloru świateł w kierunkach to w niektórych samochodach, przy całych czerwonych kloszach, podobno sprawdzają się odpowiednio jasne zielone żarówki albo zastosowanie zielonych szkiełek. Czysto teoretycznie zielony+czerwony= brązowy. A co do alu to czekają na nowy lakier i opony, kwestia tygodnia max
Jak dla mnie ok, lecz niezgodne z przepisami + połowa osób będzie po prostu naśmiewała sięz tego jeśli o to chodzi ^^, duże grono sądzi że to "zwieśniaczenie" auta xD.
Ale jak kto lubi, sam się tym interesowałem ale mi przeszło xD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum