Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam, mam prośbę o pomoc w kwestii wyboru chłodnicy klimatyzacji do mojego R200.
Mianowicie pierwsza kwestia to czy ta chłodnica będzie pasować do mojego Rovera, pytam z tego względu gdyż facet twierdzi, że jest to chłodnica wody i klimatyzacji... bynajmniej ja tak wywnioskowałem z tej aukcji.
Chłodnica wody Rover 200 400 z klimatyzacją NOWA
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Wrz 2013 Posty: 15 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Wto Cze 17, 2014 06:31
Najlepiej podjedź do dobrego gazmajstra od klimatyzacji i poproś o sprawdzenie i ew. naprawę układu klimatyzacji. On sam zamówi Ci odpowiednią chłodnicę, zamontuje, sprawdzi szczelność napełni układ czynnikiem chłodniczym i skasuje należność.
Sam bez odpowiednich urządzeń nie napełnisz układu klimatyzacji ani nie sprawdzisz szczelności. Czasami chęć obniżenia kosztów naprawy działa zupełnie odwrotnie.
To pierwsze to chłodnica wody do wersji z klimatyzacją.
Ja za chłodnicę klimy do swojej wersji zapłaciłem około 320zł (Nissens). Raczej nie warto na siłę obniżać kosztów, bo używana lub chińska nie wiadomo ile wytrzyma, a wtedy oprócz kosztów ponownego zakupu chłodnicy, musisz także ją ponownie zamontować i napełnić.
No może, że szykujesz auto do sprzedaży, to jeszcze można poszukać oszczędności. Jak dla siebie, raczej poszukałbym speca od klimy, który zarabia na montażu, a nie na częściach - wtedy powinien kupić Ci chłodnicę po cenie hurtowej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum