Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Witajcie, jestem na forum nowy, więc nie wiem czy to dobry dział
Nie dawno kupiłem Rovera 400 w wersji sedan, chciałbym go lekko stuningować, ale jestem w tym kompletnie ciemny... Chciałbym go zrobić bardziej wizualnie.., czyli przedni i tylni zderzak, końcówka wydechowa, progi i spojler na klapę, taśma na felgi może. Kolor samochodu to MNX (srebrna perła). Co byście doradzili ? W jakim kolorze ? Gdzie mogę takie części znaleźć.., szukam po internecie, ale na darmo...
Chciałbym zamontować do swojego Roverka końcówkę rury wydechowej, chciałbym by dawała ona jakiś skromny pomruk o ile to możliwe.. Znalazłem kilka, ale nie wiem . Nie wiem też ile ma średnicy i chciałbym się dowiedzieć . Doradźcie mi czy któraś z nich będzie pasowała.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 287 Skąd: Polska
Wysłany: Sro Cze 18, 2014 21:54
Zamiast kupować zderzaki i inne plastiki, kup felge ładna, do tego tłumik cały , a nie sama końcówke i na glebe go. Te końcówki co pokazałeś za rok pordzewieja i pójda do kosza.
_________________ Lubię roverki, jeszcze bardziej rowerki.
Wysłany: Sro Cze 18, 2014 21:59
Jak chcesz mieć dźwiek to sama końcówka niewiele da, skoro ma felgi ładne to obniż zawieche, a sztucznie dopasowane zderzaki z pseudowlotami itd to dla mnie obciach.
Coś chciałem pokombinować z autkiem.. Bardzo mnie interesuje rura wydechowa, ale nie wiem jaka jest średnica w 414 oraz chciałbym mieć spojlerek na klapie.
Wysłany: Sro Cze 18, 2014 22:06
Średnicy rury nie znam, co do spojlerka to może byc spoko, ale zderzaki to już według mnie oczywiście, przesada. pokieruj sie stara prawdą tuningową- mniej znaczy więcej.
Moje autko ma kolor MNX niestety, więc jest to bardzo "Trudny" kolor...
Idziesz do jakiejkolwiek mieszalni lakierów (np. z klapką wlewu paliwa na wzór) i dobiorą Ci odpowiedni lakier, w takiej ilości jaką będziesz potrzebował.
Mocniak napisał/a:
Bardzo mnie interesuje rura wydechowa, ale nie wiem jaka jest średnica w 414
Tak ciężko jest samemu sobie zmierzyć No proszę Cię.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum