Wysłany: Nie Cze 29, 2014 15:24 [R75] Przewód paliwa od papki do trójnika
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam serdecznie,
potrzebuje porady - sytuacja nastepująca mi się dzisiaj przytrafiła: strzelony przewód paliwowy na wysokości od pąpki paliwa (obok webaso) do trójnika - taki kawałek 30 cm. Podczs jazdy prowizorycznie uciąlem przetartą część i cudem załączyłem pozostały przewód (bardzo napięty byl). Po godzince zabralem sie za wymianę przewodu - oczywiście zleciało trochę ropy - przwód wsadzilem dłuższy - tak żeby można nim było swodobnie manewrować (żeby sie nie przecierał jak poprzedni). Po wymianie przewodu zonk - nie mogę odpalić silnika. Zajechałem cały akumulator mając nadzieje że to kwestia zassania paliwa ale dalej nic - Szanowni Państwo - jakieś propozycje magiczny zawór odpowietrzający etc ?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 29, 2014 15:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Odkręć filtr paliwa, jak nie ma ropy to go do pełna zalej, w/g mojej wiedzy nie ma zaworu odpowietrzającego. Sprawdź przy okazji czy pompka podaje paliwo.
Odkręć filtr paliwa, jak nie ma ropy to go do pełna zalej, w/g mojej wiedzy nie ma zaworu odpowietrzającego. Sprawdź przy okazji czy pompka podaje paliwo.
witam poownie - pompka podaje paliwo - przy czym nie wiem jakie być powinno ciośnienie paliwa - zlokalizowałem że nie otwierają się wtryskiwacze (pomimo podania paliwa) - jakieś opcje pomysły gdzie dalej szukać ?
czy w roverku może jest magiczny wyłącznik zapłonu o którym nie wiem ?
P.S. aktualizacja zamykająca
problemem był urwany przewód (zapłon) - prawdopodobnie przy wymianie przewodu paliwowego pociągnąłem za trójnik który "wysunął" przewód - wg mechanika przewód nie miał prawa się trzymać źle go skręcono (czyli ktoś już tam kiedyś kombinował). Koszt mechanika: 150 PLN (szukanie usterki: 0,5 dnia).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum