Typ: SD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam,
Od jakiegoś czasu podczas otwierania/zamykania z pilota auta słychać strzelanie w drzwiach kierowcy (dzwięk tak jakby zębatka nie mogła się "zazębić"). Drzwi się zamykają ale ten dzwięk jest denerwujący. Czy wina leży po stronie siłownika czy może jakiegoś innego elementu
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 13, 2014 10:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
pare dni temu sam to naprawialem tyle ze drzwi lewe przednie. nie wiem jaki dokladnie masz dzwiek u mnie bardziej to buczenie przypominalo....i plasticzek ( bolec) na ktorym trzymala sie zebatka byla wylamana. rozkrec mechanizm i sie przekonasz
Ja tak samo mam od kilku dni, ale podczas otwierania przednich drzwi kierowcy. Przy zamykaniu jest cisza. Kiedyś od czasu do czasu pojawiało się, ale jednorazowo. teraz przy każdym otwieraniu z przednich drzwi kierowcy hałas -tak jakby wycie, piszczenie jakby coś tarło o coś.
Można takie siłowniczki kupić nowe, jak to wygląda ?
[ Dodano: Nie Sie 24, 2014 23:23 ]
kitek88 napisał/a:
pare dni temu sam to naprawialem tyle ze drzwi lewe przednie. nie wiem jaki dokladnie masz dzwiek u mnie bardziej to buczenie przypominalo....i plasticzek ( bolec) na ktorym trzymala sie zebatka byla wylamana. rozkrec mechanizm i sie przekonasz
Trzeba rozebrać cały boczek? Wymieniłeś sobie czy da się to jakoś naprawić?
Jest może procedura opisująca tą naprawę czy wymianę?
witam,niewiem czy pomoge,ale mialem podobna sytuacje,wymienialem rowniez elektronike z pilota do innej obudowy tylko nie pamietam czy bylo to przed ta awaria czy po awarii,tzn. przy zamykaniu z pilota rowniez mialem pyrkanie,a do tego przy odtwieraniu co 3ci 4ty raz drzwi pasazera sie nie otwieraly.rozebralem drzwi pasazera i okazalo sie ze prowadnica od szyby nie byla przykrecona tylko luzna i podczas jazdy zmieniala swoje miesjsce i klinowala ten pret z bolcem dlatego sie nie otwieral do gory. do tego zamek tylniej klapy byl zepsuty nie zamykal sie wogole i to tez moze mialo cos wspolnego z tym pyrkaniem poniewaz ktos wspomnial ze sygnal od kierowcy drzwi podaje dalej do pasazera i klapy.wiec jak ktores z nich ma awarie zaczynaja zamki wariowac
Sprawa załatwiona. Kupiłem zamek za 20 zł i wymieniłem choć z tymi cięgienkami to było niewygodnie. Wszystko działa jak należy, tylko trzeba wcześniej sprawdzić jaką ma się wersję zamka, czy z gniazdem czy z wyprowadzonymi przewodami i gniazdem, ile pinów i cięgienek.
Stary zamek rozbiorę i zobaczę co tam tak hałasowało, może uda się to jakoś naprawić???
jak pisałem wyżej mam ten sam problem teraz całkiem padł silniczek potrzebuje zamek z silniczkiem od drzwi przednich od strony pasażera
możesz dać jakieś namiary gdzie to można dostać ?
pozdrawiam
Zamek rozebrałem i udało naprawić się. Elektrycznie był ok, jedna koło zębate miało wyłamanego zęba, którego trzeba było przestawić by nie brał udziału w zazębianiu z kołem od silniczka...
Silniczka szukałem na allegro, jaki masz dokładnie model i rocznik ?
[ Dodano: Pon Kwi 27, 2015 22:39 ]
Teraz mi nie otwiera się klapa bagażnika. Wcześniej podczas zamykania wyło czasami. Teraz wszystkie drzwi otwiera, klapa zamknięta. Z kluczyka też nie mogę otworzyć...
Czy to zamek czy siłownik? Gdyby siłownik to chyba bym mógł z kluczyka otworzyć prawda?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum