Wysłany: Nie Lip 20, 2014 11:01 [R25] wymiana silnika
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Siemka...powiem szczerze mój dotychczasowy silnik to kupa złomu nic więcej.A tak do rzeczy posiadam silnik 1,4 84 konie z gazem.Z silnika leje się jak z sami wiecie z czego.Byłem u mechanika który zajmuje sie roverami i powiedział wprost naprawa 1700 lub nowy silnik.I teraz moje pytanie czy da się wmontować mocniejszy silnik np.1,6 na miejsce tego mojego?? Dodam że gaz z samochodu zostanie usunięty i własnoręznie sprzedam go za dobrą kaske tylko o ten silnik mi chodzi
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 20, 2014 11:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sam silnik nie wystarczy. Potrzebny jest też komputer i immo od niego.
Czasami lepiej wyremontować swój i wiedzieć na czym się stoi niż kupować w ciemno.
Chyba że dostaniesz gwarancję na ten inny silnik.
Pewnie chciałbyś coś mocniejszego niż 84km ? i na to jest rada https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=43944
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum