Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2004
Witam,
Jakby nigdy nic, próbuje dziś odpalić MG a tu nie idzie.
Przekręcam kluczyk na zapłon, wszystko świeci, w tle słysze dźwięk (nie wiem czy to pompa czy co - ale jakiś dzwięk, który zawsze jest słychać) - przekręcam kluczyk dalej i nic. Tzn. nie rozrusznik nie kręci.
Za drugim razem usłyszałem jakiś dzwięk, być może to immobiliser.
Teraz już ile razy bym nie próbował nie słyszę tego dzwięku.
Myślę o immobiliserze, bo gdy brałem kluczyki to przyczepił mi się do nich niechcący magnes neodymowy. Kluczyk i pilot z immo są na jednym kółku.
Trochę czytałem i przeważnie problemy z immo objawiają się już wcześniej, tzn. przy próbie otworzenia samochodu pilotem - głównie problemy z baterią. Ja normalnie otwieram go pilotem. Tylko dalej jest problem.
Czy ktoś miał podobny problem? Być może ktoś jest w stanie mnie naprowadzić czy problem faktycznie dot. immo (próbować resetować kod etc), czy szukać przyczyny gdzieś indziej?
Pzdr
Ostatnio zmieniony przez xevantos Sro Lip 23, 2014 14:41, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 22, 2014 20:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wczoraj w nocy znowu próbowałem odpalić - myśle sobie "może sam się naprawił".
Noi rozrusznik już działa ... ale raz zakręci i amen.
Oświetlenie w środku słabe - więc akumulator.
Dziś kumpel mnie odpalił z kabli i jest OK.
Prawdopodbnie jakaś lampka w środku samochodu w nocy działała i rozładowała akumulator - albo jakieś krasnoludki.
Już się bałem, że bd musiał immo programować.
Nie usuwam - może ktoś będzie miał podobne objawy i się mu przyda.
Dzięki za odpowiedzi.
Pzdr
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum