Wysłany: Sro Sie 13, 2014 20:07 [R75] ścinanie tylnych opon od zewnatrz
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Tak jak w temacie, mocno scina mi opony z tyłu. Obie po zewnetrznych stronach. Czym to moze być spowodowane?
Od momentu zakupu auta jeszcze nic nie wymieniałem w zawieszeniu, wiec czy moze to byc spowodowane przezjakies wybite elementy tylnego zawieszenia?
W najblizszym czasie szykuje sie do kompletnej wymiany zawiechy z przodu wiec i moze tył bym zahaczył jesli by było trzeba
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 13, 2014 20:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mi też ścinało opony po zewnętrznej i to nierównomiernie po obwodzie, w jednym miejscu mniej w drugim więcej.
Winne okazały się amortyzatory bo po ich wymianie nowych opon mi już nie tnie. Co ciekawe na diagnostyce pokazywało ich sprawność na poziomie 73% i 71%
_________________ Jeżdżę spokojnie bo nie ma czym poszaleć
może rzucać nie rzuca jakos bardzo mocno ale czasem mam wrazenie jakby bujneło lekko tyłem włąsnie na dziurach. Z tym że to cieżko wyczuć bo jednak ja siedze z przodu
Ale dobrze wiedzieć że tył też jest regulowany
Tak jak pisałem - narazie przygotowuje sie do wymiany przedniego zawieszenia ale zrobię tez tył. Tylko musze zebrać informacje co powinno sie wymienić Wtedy zbieżnośc i mam nadzieje ze bedzie juz ok Dzięki za pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum