Witam, co sądzicie o aucie poniżej?
Może ktoś z Was je oglądał?
Właściciel twierdzi, że przebieg oryginalny, a do zrobienia jedynie zawieszenie z tyłu.
Instalacja LPG - 9letnia.
1. Czy tak stara instalacja gazowa może znaczyć, że silnik jest już nią zużyty? Właściciel twierdzi, że nie czuć różnicy pomiędzy jazdą na gazie a benzynie - ani momentu zmiany paliwa - co dobrze świadczy o zestrojeniu...
Deklarowane spalanie rzędu 14L w mieście i 10 w trasie - myślę, że jest do zrobienia bez większych eco drivingów.
Czy nie należy bać się auta z tak starą instalacją?
butla ma zdaje się 10 lat legalizacji więc będzie niedługo dodatkowy koszt, chyba że coś się zmieniło.
Widać jakieś podejrzane ciemne półkola na masce nad lampami... zabezpieczenie antykorozoyjne? u mnie wyszły w tych miejscach parchy i blacha się rozchodzi więc albo było zrobione albo będzie do zrobienia
1. Czy tak stara instalacja gazowa może znaczyć, że silnik jest już nią zużyty? Właściciel twierdzi, że nie czuć różnicy pomiędzy jazdą na gazie a benzynie - ani momentu zmiany paliwa - co dobrze świadczy o zestrojeniu...
Też mam w swoim R75 (2,5) gazicho 9lat (instalacja BRC Sequent FLy) i absolutnie nic się nie dzieje, auto nie bierze oleju, na gaz przełącza sie po około 2 minutach i nie czuć przełączenia.
Ważne jak dobrze dobrana i założona jest instalacja oraz pewnie ile kilometrów na niej zrobiło auto - u mnie prze 9lat z instalacja auto zrobiło jakieś 40tys km.
Co do spalania to u mnie po mieście wychodzi 15l LPG a na trasie 11-12L.
Auto jest w kraju od 3 lat... Instalacja ma 9 lat. Nie znam nazwy instalacji - ale obawiam się czy w Polsce dostaniemy ewentualnie części zamienne do niej (choćby butlę i filtry - które trzeba będzie niebawem wymienić - przy kolejnej legalizacji), bo jeśli nie - to kiszka;/
Butla i filtry to nie problem,tak samo zawsze można podmienić inne elementy jak listwa wtryskowa czy też reduktor, problem jedynie że 9 lat temu sterownik nie był pewnie zbytnio wyszukany i zestrojenie po wymianie może nie być idealne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum