Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.3 Rok produkcji: 1999
Hej, przejrzałem szukajkę, i znalazłem co prawda temat o zamianie tych profili opon, ale tylko na 1 oś (odradzano).
A ja chcę wymienić wszystkie 4. Czy mogę zamontować opony 195/65 R15 do mojego Roverka 2.3 ? Producent podaje 195/60. Felgi mam oryginalne te 15-ramienne.
Zgodnie z matematyką różnica średnic to 1%. Czy to jest dopuszczalne przez prawo? czy są jakieś skutki uboczne?
Cenowo to wygląda tak, że za 180zł można wyjać Pirelli w profilu 65, a w profilu 60 jakieś Barum co najwyżej więc wolałbym opcję nr 1 jeśli nie ma przeciwwskazań.
Dzięki.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 01, 2014 23:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Faktycznie źle to policzyłem, spora ta różnica. To już chyba lepiej będzie jak poszukam 185/65. Muszę jeszcze pomyśleć co z tym zrobić, ale dzięki za radę.
Pomógł: 14 razy Dołączył: 17 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: silesia
Wysłany: Sro Sie 13, 2014 09:47
w trakcie pierwszej zimy po zakupie roverka po niezadowoleniu z trzymania w zakretach zmienilem 185/65r15 na 205/55r16 i juz kilka lat jezdze na takich. prowadzenie o wiele lepsze
szczerze piszac, to do dnia dzisiejszego bylem przekonany, ze wlasnie tamte poprzedni wlasciciel kupil mniejsze ze wzgledu na cene
w trakcie pierwszej zimy po zakupie roverka po niezadowoleniu z trzymania w zakretach zmienilem 185/65r15 na 205/55r16 i juz kilka lat jezdze na takich. prowadzenie o wiele lepsze
szczerze piszac, to do dnia dzisiejszego bylem przekonany, ze wlasnie tamte poprzedni wlasciciel kupil mniejsze ze wzgledu na cene
Dosyć spory skok jeżeli chodzi o rozmiar ogumienia. Też właśnie chciałbym kupić 16" do mojej R600. Przeglądałem już wstępnie ceny na Motointegrator.
Co powiecie o Kormoran Snowpro B2 91T Warto w to inwestować?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum