Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Cześć, zdecydowałem się napisać tego posta chyba bardziej jako ciekawostkę niż licząc ze znajdę rozwiązanie ale może ...
Otóż od samego początku od kiedy mam r75 mam dziwna przypadłość. Z tylu auta dochodzi cichy, ale jednak słyszalny dźwięk jak by buczenia, gwizdanie czy czegoś takiego. Nie było by może nic w tym dziwnego gdyby nie to ze ten dźwięk jest tylko gdy pada deszcz, lub jest droga mokra lub jest mglą. Ostatnio jadąc lasami mglą była miejscowo i dźwięk byli, a gdy z mgły wyjechałem nikł. Kiedyś jedna z pasażerek pytała czy gdzieś daleko nie jedzie za nami policja, bo tak łudząco był ten dźwięk podobny.
Opony + felgi zmieniałem bez rezultatu. Łożyska chodzą ok, przy suchej nawierzchni nie słychać nic. Gasiłem tez silnik podczas jazdy, żeby wyeliminować ewentualna pomyłkę, ale jednak dźwięk dochodzi z tylu
Miał ktoś taka przypadłość?
To raczej bym był pewny że to antena, ja zmieniłem na inną (grubszy powlekany drut) i ustało. A jak gwizdało to też szukałem wystających elementów od spodu auta bo mi się wydawało ze to od dołu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum