ja przeprowadzałem gruntowne czyszczenie przy wymianie oleju czyli tak jak się robi przy seryjnym filtrze a od czasu do czasu jak zauważyłem ze jest dość brudny po prostu go strzepywałem lub lekko przejechałem odkurzaczem.
w pudelku nie znajdziesz nic oprócz filtra, naklejki i instrukcji
_________________ Tomcata na części info na PW
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 23, 2009 16:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dobryziom napisał/a:
PS K&N nie dokłada eksploatacji do czyszczenia.
hm ?
Mysle ze chodzi o to ze specyfiki do czyszczenia i olejek do ponownego nasaczenia filtra , trzeba dokupic ekstra . To koszt w zaleznosci od zestawu od ok 50 - 80 pln
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Sty 2009 Posty: 189 Skąd: Z mieszkania
Wysłany: Wto Cze 23, 2009 22:44
ale rozumie ze nowy kupny filtr jest juz nasycony tym żelem, dopiero po przejachaniu kilku tysiecy przy czyszczeniu trzeba go ponownie nasączyc tym, co nie ?
Zazwyczaj tak , pisze wtedy ze jest "preoiled" ale zdarzaja sie takze nienasycone , zazwyczaj sa bez foliowego opakowania .
Mowimy o K&N .
Ja wlasnie dokupilem dodatkowo takie cos .
Dodatkowy prefiltr , niby do uzycia w warunkach o podwyzszonym zapyleniu ( Jakies jazdy po szutrach ) czyli po polskich drogach
Odświeżę temat.
W związku z faktem iż autko zaczęło mi ostatnio nieco mulić, nadeszła pora by wymienić filtr powietrza i przemyć przepływomierz.
Po wymianie na filtr k&N i krótkiej przejażdżce na myjnię, oraz kawałek po trasie, stwierdzam iż autko zbiera się ładniej niż na seryjnym filtrze (choć nawet na nowym seryjnym nie było mułem)
Mam jednak pytanie do osób które mają ten filtr w CDT, czy zawsze jest on pokryty stalową siateczką?? bo u mnie jest, a na zdjęciach aukcji takiej siateczki nigdy nie zauważyłem
filtr mialem tylko przez 15-20k bo pozniej zmieniłem na Fujite z dolotem. Spisywał sie niezle I po tym przebiegu wygladał jak nowy czyscilem go ze 3 razy w tym czasie.
Dotarł do mnie dzisiaj filtr Pipercross,ale co dziwne ta węższa część filtra(ta gdzie jest to kółeczko do zatrzasku) jest zdecydowanie węższa niż w oryginale,czy tak może być?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum