To za ciężki kawałek chleba, jak na studenta dziennikarstwa. Jest może jakiś klubowicz z lubelskiego (nawet Lublina), który mógłby pomóc i przy okazji człowiek by się czegoś nauczył?
Może coś spartoliłeś, że po miesiącu klepanie wróciło.
Ja nie, bo pod blokiem o taką zabawę raczej trudno.
Czyścił zaufany i dobry mechanik przy okazji wymiany pasków za co mnie niemało skasował. Klepanie ustało nawet po uruchomieniu i byłem bardzo zadowolony, jednak co z tego kiedy teraz znów klepie.
Swoją drogą nie sądzę, by bawili się w takie dokładne czyszczenie jak na poniższym filmie ale efekt był.
http://www.youtube.com/watch?v=ySf0r8GGMOY
I nie przeginajcie z tym "lepsiejszym uszczelniaczem". Loctite 5188 50ml kosztuje 140zł i tylko na własne Wasze życzenie warsztat to zakupi (za Waszą kasę). Nie wiem czy warto kiedy równie skuteczny inny preparat za 25zł użyty u mnie spisuje się na 5+
Pomijam odpowiednią aplikację czyli warstwa, która nie zapcha kanałów olejowych ale doświadczony mechanik powinien wiedzieć co robi.
Jestem już wstępnie umówiony na wycenę robocizny z częściami i tyle wiem, że za popychacz 23zł. Całość pewnie o 9 stów się oprze
Pomógł: 35 razy Dołączył: 12 Paź 2012 Posty: 456 Skąd: Radom
Wysłany: Sro Wrz 17, 2014 09:25
NoPE napisał/a:
zacekpl napisał/a:
Może coś spartoliłeś, że po miesiącu klepanie wróciło.
Ja nie, bo pod blokiem o taką zabawę raczej trudno.
Czyścił zaufany i dobry mechanik przy okazji wymiany pasków za co mnie niemało skasował. Klepanie ustało nawet po uruchomieniu i byłem bardzo zadowolony, jednak co z tego kiedy teraz znów klepie.
Swoją drogą nie sądzę, by bawili się w takie dokładne czyszczenie jak na poniższym filmie ale efekt był.
http://www.youtube.com/watch?v=ySf0r8GGMOY
I nie przeginajcie z tym "lepsiejszym uszczelniaczem". Loctite 5188 50ml kosztuje 140zł i tylko na własne Wasze życzenie warsztat to zakupi (za Waszą kasę). Nie wiem czy warto kiedy równie skuteczny inny preparat za 25zł użyty u mnie spisuje się na 5+
Pomijam odpowiednią aplikację czyli warstwa, która nie zapcha kanałów olejowych ale doświadczony mechanik powinien wiedzieć co robi.
Jestem już wstępnie umówiony na wycenę robocizny z częściami i tyle wiem, że za popychacz 23zł. Całość pewnie o 9 stów się oprze
Taki Loctite 5188 kosztuje ok. 97zł w Radomiu od ręki. Fakt faktem to dość dużo, jak na jednorazowe użycie.
Jeśli popychacze nie mają wewnątrz śladów zużycia to raczej wina układu smarowania bądź syfu w nim. Pytanie jak wygląda silnik pod pokrywą wałków ? Jest czarny, brązowy, złotawy ?
Ja składam na silikon i daje rade spokojnie Chodzi o to, ze jak mechanik nawalił grubo, to uszczelnienie mogło wyciec bokami i zatkać kanaliki.
Powiem Ci coś na przyszłość: dopóki sam czegoś nie zrobisz, to nie bedziesz nigdy pewny jak to zostało zrobione i czy dobrze. Mechanik mogł te popychacze tylko przemyć w nitro bo rozbierać 16 to kupa zabawy.
_________________ Silniki K-Series-naprawy, modyfikacje- VVC również. info pw.
Mechanik mogł te popychacze tylko przemyć w nitro bo rozbierać 16 to kupa zabawy
Tam jest ich dwóch więc 8 na łebka
Poważnie rzecz biorąc to jak najbardziej masz rację. Nie stałem i nie patrzyłem na ręce więc muszę uwierzyć na słowo. Efekt był zadowalający więc coś tam zrobili. Przy odbiorze auta obaj poddali w wątpliwość sens czyszczenia więc sądzę iż doszli do wniosku, że są zużyte. Powiedzieli, że za miękkie sprężynki są w wielu popychaczach.
Mechanik nie zawiódł mnie ani razu, sam fakt podjęcia się ZR'a bez zająknięcia, podsuwanie rozsądnych rozwiązań, szybka i solidna praca, świetny kontakt mailowy, nie zapychanie się klientami i wiele innych zalet sprawiają, że po prosu ufam gościowi.
Śmiem twierdzić, że jest pretendent do solidnej naprawy HGF'a na śląsku. Podsunąłem mu RAVE i widać korzysta z niego.
Ależ go zareklamowałem Sorky
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum