Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Sie 2012 Posty: 52 Skąd: k/Lublina
Wysłany: Pon Wrz 22, 2014 09:21 [r25] Silnik gaśnie po uruchomieniu wycieraczki
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
witam
silnik gaśnie po ruszeniu prawą dźwignią od wycieraczek w dół.
Jak próbuję włączyć kierunkowskaz, ruszam lewą dźwignią w dół to obrotomierz pokazuje 0.
Tak już zostaje do ponownego uruchomienia silnika. Silnik NIE GAŚNIE, gdy borotomierz spada na zero. Normalnie pracuje.
Kontrolki na zegarach ledwo się palą.
Dzieje się tak od czasu do czasu.
Przepatrzyłęmklemy akumulatora, kostki przy stacyjce,bezpieczniki przy kierownicy, ale nic nie znalazłem.
Co to może być???
Ostatnio zmieniony przez Adrian Pon Wrz 22, 2014 09:43, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 22, 2014 09:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Rozbierz zegary i zobacz czy tam nie masz rzeźby odstawionej. Mi kiedyś obrotomierz wyłączał się jak wjeżdżałem pod jakąś górkę (najczęściej miał jedną upodobaną i tam mi zawsze fochy strzelał ). Wystarczyło tam go pomerdać, wyjąć, włożyć raz jeszcze.
_________________ A driver don't pick the car. The car'll pick the driver.
It's a mystical bond between man and machine...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum