Wysłany: Nie Paź 26, 2014 16:42 [MG ZR 160) czyzby to poczatek HGF
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2002
witam mam pytanko czy majonez w niewielkich ilosciach pod korkiem oleju to poczatek hgf-u, czy poprostu niedogrzanie silnika ( dziennie 10 km ).
płyn czysty, nie ubywa, olej tak samo,
Ostatnio zmieniony przez pawelzr160 Pon Paź 27, 2014 12:39, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 26, 2014 16:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja robię od roku 2 razy dziennie (z pracy i do pracy) tylko 3,5 kilometra i nawet czasami wskazówka temperatury jest w tym samym połączeniu co przy odpaleniu. Nigdzie indziej raczej nie jeżdżę sam więc samochód stoi. Nigdy nic mi się nie dostało do płynu ani do oleju
jezeli zacznie ubywac płynu, lub cokolwiek zacznie sie mieszac, to trzeba bedzie myslec , zeby to zrobic, jak to mówia "MG bez hgf, to jak żołnierz bez karabinu "
Pomógł: 35 razy Dołączył: 12 Paź 2012 Posty: 456 Skąd: Radom
Wysłany: Sob Lis 01, 2014 11:40
Przynajmniej do planowania, bo zazwyczaj się lekko krzywi. Co do docierania zaworów i wymiany uszczelniaczy to jeśli nie kopcił, a zawory trzymają (sprawdź naftą) to nie trzeba.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum