Wysłany: Wto Lis 18, 2014 03:14 [R75] Czujnik temperatury zewnętrznej
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Pomocy mam problem z lokalizacja czujnika tem zewnetrznej za kratka w zderzaku jest tylko czujnik webasto i zadnych kabli tematy które sa zawarte nic mi nie pomogły na wyswietlaczu mam -30stopni
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 18, 2014 03:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Wto Lis 18, 2014 07:53
Stało się nagle czy od zakupu auta tak masz? Masz raczej takie warianty do wyboru
*Zgubiony/odpięty czujnik
*przetarte przewody instalacji zderzaka
*wypięta wtyczka instalacji zderzaka, jest umocowana koło nadkola kierowcy, wewnątrz zderzaka.
Czujnika musisz szukać idąc po kablach np od kierunków z zderzaku ku środkowi zderzaka.
Jak będzie wyrwane lub coś to sie odezwij, mam chyba gdzies instalacje zderzaka i czujników tez sie znajdzie
Problem po czesci rozwiazany brak przewodów calej wiazki od nadkola od strony kierowcy wyjete wszystko wraz z przewodami od swiateł przeciwmgłowych brak tez czujnika tem zew
[ Dodano: Wto Lis 18, 2014 16:37 ]
I moje pytanie brzmi czy moge podlaczyc inny czujnik od innego modelu samochodu?
[ Dodano: Wto Lis 18, 2014 16:37 ]
I moje pytanie brzmi czy moge podlaczyc inny czujnik od innego modelu samochodu?
A po co sobie utrudniać ? Wolisz kombinować i lutować przerabiać itp do tego może później błędnie pokazywać wynik jak czujnik będzie miał inna charakterystykę. Myślę że za niedrogo kupisz czujnik z kablami oraz wtyczką od oryginalnego R Ale kto co lubi.
Wysłany: Wto Lis 18, 2014 20:14
bartekplm3 napisał/a:
Problem po czesci rozwiazany brak przewodów calej wiazki od nadkola od strony kierowcy wyjete wszystko wraz z przewodami od swiateł przeciwmgłowych brak tez czujnika tem zew
Działają Ci kierunkowskazy w zderzaku? One są pod tą samą wiązkę podłączone.
Wysłany: Sro Lis 19, 2014 07:15
bartekplm3, jesli faktycznie tak jest to zamiast sie z tym bawić, to lepiej kupic instalacje za 10zl, czujnik za 30 i problem z glowy. Czujnik owszem moze inny pasować, ale musisz go dobrać rezystancją i na pewno nie od astry
jeszcze jedno pytanie jak nie dziala mi czujnik tem zewnetrznej czy ma to wplyw na grzania w srodku?? tem na wskazniu od cieczy podnosi sie tylko delikanie termostat dobry ws samochodzie leci chłodne powietrze
ale klima w lato normalnie mi chodziła nawet z popsutym czujnikiem tem a termostst dobry jest wskazniik tem nawet nie dochodzi ns jedna czwarta wzkaznika
Wysłany: Czw Lis 20, 2014 16:48
bartekplm3 napisał/a:
ale klima w lato normalnie mi chodziła nawet z popsutym czujnikiem tem
czujnik temperatury zewnętrznej nie współpracuje bezpośrednio z klimą. Czujnik ten , a właściwie jego chwilowa rezystancja jest przetwarzana przez mikroprocesor w zegarach na wartości liczbowe temperatury, równocześnie informują moduł komfortu BCU w celu włączenia lub wyłączenia niektórych elementów grzejnych.
Wysłany: Pią Lis 21, 2014 16:52
AdaskoC napisał/a:
Przy -30 nie uruchomi sie sprężarka klimatyzacji.
nie ma takiego warunku. Sprężarkę ( sprzęgło ) ATC, włącza sterownik silnika ECM w oparciu miedzy innymi o temperaturę parownika, a nie temp. zewn. otoczenia . Sprzęgło nie zostanie włączone jeśli temperatura parownika spadnie poniżej -7 st. C.
Witam Mam pytanko tez mam problem z temp zew - 30 ale raz na jakis czas temp jest prawidlowa potem znnowu wskakuje na - 30 myslicie ze to wina czujnika czy wiaski
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum