Wysłany: Sob Lis 22, 2014 10:52 [R400] Pompa wspomagania
Typ: D Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
ostatnio moja pompa zaczęła cieknąć dość mocno na kole (co drugi dzień musze dolewać oleju bo układ siadać zaczyna) do tego głośno chodzi więc chyba pora na wymiane...
tylko pytanie jak znaleźć właściwą ? bo na allegro to niezły rozstrzał cenowy jest może ktoś się orientuje?
Rover 400 diesel 2.0 99r.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 22, 2014 10:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przeżywałem to samo dwa lata temu, zaniosłem moją do regeneracji do warsztatu który się tym zajmuje. Z moją już nic się nie dało zrobić, była w środku woda co wg mechanika było niedopuszczalne. Na szczęście miał taką pompę - koszt 400 zł i to nie była nowa pompa za odpowiedni płyn zapłaciłem ok 200 zł. Mechanik nie polecał dolewania uniwersalnego płynu.
Mozis, zestaw do regeneracji Twojej pompy kosztuje 100zł, uszczelka na rozpołowieniu, dwa uszczelniacze i oring, powymieniać i po problemie, bo 6 stów za naprawę pompy to stanowczo za duzo wg mnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum