Wysłany: Wto Lis 04, 2014 19:11 Mocniak - Rover 414 Si Silver Sport Pro :D
Jestem posiadaczem "Silvera" od końca czerwca 2014 roku . Autko obecnie nie zawodne, wiadomo jak to autko nasza mała skarbonka Autko zawsze czyste i zadbane. Wiem, że autko nie jest jakieś "extra", ponieważ są lepsze niż mój aczkolwiek chce cię pochwalić. Przedstawiam wam poniżej mojego Silvera
Model : Rover
Seria : 400
Silnik : 1.4 Si 16v
Moc : 103 KM
Przyśpieszenie do 100km (według moich doświadczeń) : 9,6 - 9,8 sek
Spalanie na 100km : Około 6 - 6.2 litra
Przebieg : 141 300km
Lakier : MNX - Platinum Silver
Opony : 195/50/15
Wymienione w autku zostały
- Na samym początku kupna - wszystkie oleje, pasek rozrządu, oraz filtry.
- Łożysko w przednim lewym kole
- Całkowita wymiana tylnych nadkoli (wdarła się rdza, która dość szybko się rozprzestrzeniała) oraz wgniecenia po poprzednim właścicielu.
- Naprawa Baku
- Wymiana pompki od spryskiwaczy
- Wycieraczki cały komplet
- Wymiana tłumika środkowego (przerdzewiały)
- Uszczelka pod miską olejową
Obecny koszt wszystkich napraw i modyfikacji wyniósł mnie ponad 2500zł
Zrobione modyfikacje:
- Lakierowanie felg na kolor metaliczny grafit
- Wymiana przedniego grilla na sportowy (aluminium)
- Zamiast Katalizatora wrzucona strumienica w obudowie
- Wspawanie końcówki tłumika Wm Sport + Dyfuzor 90 x 200 oraz wypuszczenie i pociągnięcie drugiej końcówki tłumika.
- Pokrowiec na kierownice
- Wymiana żarówek w desce rozdzielczej na Led
- Polerka całego auta
Zamierzane modyfikacje:
- Kupić w listopadzie nowy akumulator
- Wymiana prawego lusterka
- Pokrowce na siedzenia (przód oraz tył)
Poniżej kilka fotek:
Mam nadzieję iż posłuży mi jeszcze długo oraz wierzę, że wam się podoba
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 04, 2014 19:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zdecydowanie 2 wydechy nie pasują do /400/45/ZS'a kusił mnie taki wydech od Kozika z angola, ale jednak dobrze, że zostałem przy swoim za wysoki i za wąski samochód do czegoś takiego zdejmij go, lepiej będzie
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Zderzak ma listwe w kolorze takiej samej jak tył Światło źle pada
A co do dwóch rur zobaczymy, chce spróbować tak
Po lewej stronie bedzie wyciecie, wiec wiecie Zobaczymy jak spisze się podwójna rurka.. Jednak myli się kolega co do tego, że podwójna nie pasuje, dodaje mu lekko uroku Aczkolwiek każdy ma swoje zdanie. Każdego zdanie szanuje i wezme sobie coś do serca Jednym się podoba, drugim mniej a trzecim wcale
Mocniak, hehe ja już nic nie będę pisał o wydechu bo wszystko zostało napisane, poza tym ładne autko, uważaj żebyś wydechem nie zabił koni (to tak z porad technicznych a nie wizualnych)
Słuchaj, Twoja fura = ma się Tobie podobać. Dla mnie to wiejski tuning w najczystszej postaci, zwłaszcza środek. Nie pasują nijak te ohydne pokrowce czy ten kondon na kierownicy. Nie kupiłeś tego za 5zł, nie wolałeś kupić skórzanej oryginalnej kierownicy? kosztują po 50-70zł, wyglądają elegancko i bardzo dobrze leżą w dłoniach. Nie wiem w jakim stanie masz tapicerkę, ale jeśli jest zniszczona to można tanio kupić fotele z nowszej 45'tki, bardzo ładne i wygodne. Widziałem za 300zł komplet foteli i kanapy z MG ZS - półskorzane z czerwonymi wstawkami (jesli Ci na tym zależy na tym kolorze), które nie dość że super wyglądają to są wygodne i mają bdb trzymanie boczne. Wydech... no cóż, motorek maleńki a rynna jak z 600konnego lancera evo. Po co? Ani to nie wygląda ani nie brzmi.. po co się narażać na drwiny i przede wszystkim spadek osiągów (przelotowy końcowy tłumik w niedoładowanym to bardzo zły pomysł)? Wstaw ori tłumik, albo np: z ZS z ładną końcówką, czy jakiś inny ale z nie taką dabl blasta rynną Soczewki w przednie reflektory załóż, popraw audio, zadbaj o lakier na pewno efekt będzie dużo lepszy pozdrawiam i nie załamuj się moją "litanią"
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Słuchaj skoro pokazujesz swoje autko publicznie na forum, znaczy ze liczysz się z różnymi opiniami prawda?
IMHO Markzo ma rację, zostaw oem fotele, albo poszukaj ładnej skórzanej tapicerki, kosztują grosze, do tego ładne koło i zadbać o ogólny stan, lakier itp i autko będzie ładne, bo tymi akcentami uroku mu nie dodajesz w moim odczuciu, ale to Twoje auto
Jakie masz dalsze plany na ten samochód? Lepszym kierunkiem byłoby przywrócenie auta do stanu fabrycznego, pomalowanie wszystkich czarnych elementów nadwozia w kolor, ładna felga 16-17 cali i lekkie obniżenie zawieszenia żeby ładnie to skomponować. Fotele od 45 (skóry) lub od MG ZS kubły (najlepiej z ostatnich roczników ) a no i lakier odświeżyć takie lekkie smaczki dają uroku każdemu autku. Pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum