Wysłany: Pon Gru 29, 2014 20:19 [R200] Rozładowywanie się akumulatora
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1998
Witam pewnie już taki problem był ale nigdzie nie ma konkretnej odpowiedzi (może w tym temacie będzie) a mianowicie odkupiłem autko od ojca (nie miał z nim problemów) ale odkąd wymieniłem radio to po zostawieniu samochodu na 2-3dni nie mogę go odpalić bo aku rozładowane dodam że radia sam nie wymieniałem tylko dałem bratu kolegi bo od niego odkupiłem to radio i sam mi podłączył. Dodam jeszcze że gdy mam wyjęty kluczyk ze stacyjki to normalnie mogę otwierać szyby (mam elektryczne) radio póki nie ściągne panelu też gra,no i jeszcze zauważyłem że przez te radio jak otworzę drzwi i zapalę lampy to nie piszczy mi ten brzęczyk (nie wiem jak to nazwać )
Proszę o rady/pomoc/wskazówki
P.S
Po rozpieczętowaniu tej czerwonej taśmy na kablach od auta zobaczyłem że są tam spięte ze sobą 3 kable i moje pytanie brzmi tak ma być?
Ostatnio zmieniony przez Adrian Wto Sty 06, 2015 09:56, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 29, 2014 20:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A gdzie mam mierzyć ? I jakie kable żółty z czerwonym przy radiu? A szyby to mi działają bez kluczyka. No i przy kablach od auta są spięte ze sobą trzy kable fioletowy czerwony i zielony
[ Dodano: Wto Gru 30, 2014 18:37 ]
Witam ponownie po rozpieczeńtowaniu tej czerwonej taśmy izolacyjnej znalazłem takie przecięty kabelek. Próbowałem go se sobą połączyć (bo nie działał mi nawiew na tylnią szybę i szyby z przodu) i nadal mi nie działa elektryka dopiero jak ten zielony przytkam do tego fioletowego to wszystko działa ale tak działa że nawet bez kluczyka i chyba przez to mi rozładowuje aku. I moje pytanie jest takie:
Gdy złącze ten zielony kabelek to co zrobić żeby mi działał nawiew i szyby? Wymienić bezpieczniki czy co?
jestem zwykłem posiadaczem auta nie mam pojęcia o robieniu jakiś rzeczy typu żeby stacyjka odcinała prąd ja się wgl na tym nie znam
To wykaż trochę inicjatywy ot chociażby dla własnej satysfakcji. Kiedyś trzeba wyjść spod skrzydełka mamusi czy tatusia.
Tak jak Harry, Ci podpowiada:
-MUSISZ sprawdzić wiązkę klapy
-a radio podłącz wg instrukcji z radia, którą znajdziesz w ynternetach po modelu radia.
Dodatkowo jest RAVE na forum i z niego skorzystaj. Podstawowa znajomość j.ang wystarczy by ogarnąć instrukcję.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum