Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witajcie.
Mam problem - mianowicie zamontowałem sobie separator oleju z lublina, podłączyłem jak należy, na razie rurka ze spływu oleju zaślepiona korkiem, jednak wypadałoby tam dać jakiś zbiorniczek - nie wiem ile sama rurka pomieści.
Czy macie jakieś sprawdzone patenty na zbiorniczek na ten olej, który byłby jakoś zyciowo obsługowy? Rurkę mam 30 cm, puszczoną koło ścianki grodziowej - mogę dokupić dłuższą zawsze żeby zbiornik był niżej, jednak chodzi mi o sam pojemnik - gdzie kupić (najlepiej) i ewentualnie jaki. Ktoś ma jakies pomysły?
Tak - szukałem na forum, wszystko fajnie, tylko nigdzie konkretnego info jaki zbiorniczek zmontować - tym bardziej, żeby był szczelny bo jednak cały układ musi być uszczelniony zeby lewego powietrza nie łapał, odma śmiga, olej z przewodów znika praktycznie całkowicie po przedmuchaniu w trasie
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 09, 2015 23:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Do plastiku nie jestem przekonany to raz, olej potrafi się srogo zagrzać.
Dwa - mam separator z lublina, wiec calosc zeby lewego powietrza nie targała musi byc szczelna
Pomógł: 5 razy Dołączył: 17 Lis 2012 Posty: 235 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Nie Sty 11, 2015 13:01
Ja w 25 też dołożyłem odmę od lublina, a sam wężyk puściłem po prostu na dolną osłonę i w sumie nigdy się nie zastanawiałem czy nie dostaje się tam jakieś lewe powietrze
Potwierdzi ktoś czy to naprawdę może mieć jakiś wpływ na szczelność w układzie dolotowym?
ja tez mam separator od lublina dolny wezyk idzie do butelki 1l i w niej zrobilem maly otworek i nic sie nie dzieje, butelka jest po plynie hamulcowym, moim zdaniem ta mala dziurka nie ma nic do zaciagania lewego powietrza... u mnie jest wszystko OK
RAKU_44, tak gdzies u nas na forum bodajze czytalem w jakims temacie kogos, kto zakladal ten separator - takze tez bym podniosl prosbe o potwierdzenie. Jak nie trzeba to sobie dluzszy wezyk zaloze i puszcze pod auto, jak jednak wymagana jest w miare szczelnosc - to z czego ogarnac temat zbiorniczka?
Co prawda nie w dizlu, ale w benzynie, w każdym razie ja będę chyba robił z aluminiowych butelek na napoje z zakrętką, np. Sigg. Wlot bokiem wylot do góry, spływ opcjonalnie, wszystko na króćcach wklejonych na Auto Weld. Do środka trochę waty stalowej zamocowanej do zakrętki, żeby nie spadała na dno.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum