Wysłany: Nie Sty 11, 2015 12:54 [r200] mam opony 175/65r14 a chce założyć 165/70/14
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1997
tak jak w temacie mam standardowe od nowości felgi stalowe rovera.. nie ogarniam tych rozmiarów opon za specjalnie.. a mam możliwość zakupu w dobrej cenie nowych opon 165/70/14 tylko czy one będą pasowały na standardową felgę?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 11, 2015 12:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a bo kurde te seryjne ogumienie jakie zaleca rover czyli 175/65/14 bardzo ciężko dostać jakieś sensowne używki.. jest tego w każdym razie bardzo mało nie bardzo mi sie uśmiecha zmieniać felgi.. dlatego może jakieś podpowiedzi jakich ewentualnie opon szukać które będą pasowały na standardową felgę.. tak na chłopski rozum to na 100% musi być to 14''... zapewne szerokość też musi być ta sama.. a profil może być mniejszy? czy jak to wygląda?
no nawet w wulkanizacji stwierdzili gdy chciałem kupić używki ze akurat tych rozmiarów jest bardzo mało, owszem są 14'' w dużej ilości ale rozmiary zaczynają się od właśnie 185....
https://www.roverki.eu/ro...techniczne.html tu jest opisany zalecany rozmiar i mam na felgach stalowych właśnie te zalecane! dlatego normalnie dramat! ale tych 185/60 to jest full i takich chyba będę szukał jeśli na 100% pasują
a bo kurde te seryjne ogumienie jakie zaleca rover czyli 175/65/14 bardzo ciężko dostać jakieś sensowne używki.. jest tego w każdym razie bardzo mało nie bardzo mi sie uśmiecha zmieniać felgi.. dlatego może jakieś podpowiedzi jakich ewentualnie opon szukać które będą pasowały na standardową felgę.. tak na chłopski rozum to na 100% musi być to 14''... zapewne szerokość też musi być ta sama.. a profil może być mniejszy? czy jak to wygląda?
Bez jaj, nowa Dębica 175/65/14 kosztuje 130 zł... jakaś lepsza Fulda 150... i jeździsz ładnych kilka lat...
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Pon Sty 12, 2015 10:27
w życiu bym dębicy nie założył, ja kupiłem good year ultragripy 7+,185/65, komplet z prawie zerowym zużyciem, wtedy dwu letni za 400zł, prowadzenie malina nawet przy 200, a przy 200 na dębicach to już bym to z nieba pisał
maniek1987, patrz nie tylko na firmę i bieżnik ale też na rok produkcji (DOT dwie ostatnie cyfry jeśli nie wiesz gdzie szukac)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum