Wysłany: Sro Sty 14, 2015 21:53 [R200 8v] Problem z silnikiem
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1999
Witam
Mam bardzo wielki problem. Otóż jechałem samochodem i nagle w korku zaczął chodzić silnik jak diesel i stracił znacząco moc. Po doprowadzeniu samochodu do mechanika i rozebraniu pokrywy rozrządu i zdjęciu wałka okazało się ze dwa popychacze hydrauliczne się wbiły więc wymieniliśmy na inne. Po złożeniu wszystkiego efekt ten sam samochód chodzi jak traktor. Hałas rośnie wraz z narastającymi obrotami. Świece sprawdzone również. A co lepsze zauważyliśmy w oleju opiłki. Dlatego moje pytanie co dalej robić? Może być to niskie ciśnienie oleju a jeśli tak to jak je zmierzyć?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 14, 2015 21:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak jak koledzy piszą. Silnik trzeba sprawdzić organoleptycznie.
Wiem że łatwo doradzać gorzej zrobić. Pech.
Mechanik napewno sobie z tym poradzi jeśli tylko będzie chciał.
Nie ma w tym silniku nic nadzwyczajnego, no może oprócz momentów dokręcania szpilek głowicy.
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
Wysłany: Pią Sty 16, 2015 20:12 [R200 8v] Problem z silnikiem
a może być tak że jest słabe ciśnienie i przez to popychacze hałasują tylko zastanawia mnie czemu dwa się wbiły czy to czasami nie przez spotkanie z tłokiem?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum