Wysłany: Pon Sty 19, 2015 22:02 [Honda Civic] 2.0 sdi problem z odpalaniem
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
witam mam mały problem. Odkąd przyszły jesienne mrozy to mam problem z odpalaniem auta. Mianowicie jak zagrzeje raz świecę to trzeba długo kręcić i ledwo co zapali a jak zapali to czarna chmura dymu za mną, natomiast jak zagrzeje z 4-5 razy to lepiej pali ale bez szału. Świece są nowe. Pompa jest dobrze ustawiona. Myślałem ze może akumulator mam lipny i nie dogrzewa świec, ale kupiłem nowy i dalej lipa. Czekam na Wasz e porady co i jak mam robić i szukać Rok temu zmieniony rozrząd, zrobiona regeneracja pompy, wszystko ustawione itp.
Ostatnio zmieniony przez hebdzik Wto Sty 20, 2015 22:26, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 19, 2015 22:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Niestety stary autocom pokazuje tylko żądany kąt, a nie jaki jest obecnie ustawiony, nie da rady sprawdzić, ani ustawić. Może nowsze aktualizacje to potrafią, ale z tego co mi wiadomo, to co do Rovera nic się nie zmieniło w tych aktualizacjach.
Sprawdź napięcie na świecach oraz wypróbuj inny przekaźnik świec. Skoro kilkukrotne grzanie świec poprawia sprawę, to szukałbym przyczyny tylko w świecach, lub kącie wtrysku.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Napięcie powinno być trochę niższe od napięcia na akumulatorze, zwykle jest to około 11 V.
hebdzik napisał/a:
gdzie znajdę przekaźnik świec
Nie wiem jak to jest w Hondzie, ale w R400 znajduje się na ścianie grodziowej, wraz z przekaźnikami od pompy wtryskowej i rozrusznika.
Od świec jest pierwszy z lewej.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum