Witam wszystkich już oczy bolą od przeglądania forum ale do zeczy
U mnie występuje taki problem że pilot nieraz zamknie z zewnątrz ale już nie otworzy otwieram wtedy kluczykiem i jak wsiąde do samochodu to w wewnątrz wyłącze alarm. Baterie już zmieniałem.
Najzabawniejsze jest to że nie raz przez kilka dni działa wszystko normalnie zamyka i otwiera z różnych stron auta a nieraz aby otworzyc musze przylożyc pilota na środku przedniej szyby u dołu i wtedy otworzy. Gdyby tak było za każdym razem zrozumialbym że jest słaby zasięg ale dlaczego nieraz jest ok a nieraz wcale nie zadziała. Zakleilem już oczkow radiu od pilota podejrzewałem że ono ma jakieś znaczenie w tej kwesti może ktoś ma jakis pomysł pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 30, 2015 08:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czy celujesz diodą pilota w lampkę oświetlenia wnętra (tą z przodu przy lusterku wewnętrznym).
Bo w R400 oryginalnie był alarm Valeo, który działał na podczerwień i konieczne jest, żeby pilot 'widział' czujnik, - taką czarną "kopułkę" o średnicy jakichś 4 cm koło włącznika lampki.
Uwaga moderacyjna: Przejrzyj jeszcze regulamin forum i zasady porad technicznych.
Jeśli masz problem z alarmem w R400, to pisz w dziale dotyczącym Rovera 400, a nie podpinaj się pod inny wątek dotyczący Rovera 600.
Następnym razem będzie za to upomnienie.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Oczywiście nie powinno być tak jak piszesz, natomiast ja w pilocie Lucas 3TXB znakomicie "polepszyłem" zasięg ... przykładając pilota do głowy ! Serio ! to nie żart. Zasięg zwiększa się 2-3x !
Nie mniej w bardzo mroźne dni działa dużo gorzej niż w cieplejsze (ale to chyba normalne, że elektronika trochę siada na mrozie).
Uwaga! Ten temat zostanie usunięty jeśli autor nie poprawi jego nazwy.
Na tym forum obowiązują ściśle określone zasady nazewnictwa tematów.
Proszę niezwłocznie zapoznać się z tym tematem
Aby zmienić nazwę tematu, autor musi w pierwszym poście użyć funkcji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum