Kupiłem
sprzęgło National 395 zł
wysprzaeglik AP 396 zł ten co mi podałeś w linku
Pompka sprzęgła TAZU 350 zł
+ robota ???? koło 400 zł ( kupie sobie krate i możemy pracować)
W sumie nie żle nie ma co ale potem będę
_________________ --------------------------------------------------------------------
Jest MG TF Xpover gray - srebrna strzała
Jest i Rover75 -złota strzała
Ostatnio zmieniony przez arczi220 Pon Gru 22, 2014 10:25, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 21, 2014 17:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie znam dobrego mechanika zawsze wszystko sam robię i zamierzam tym razem jakoś nie mogę znieść tego że ktoś będzie mi kopał w mojej laluni
_________________ --------------------------------------------------------------------
Ostatnio zmieniony przez arczi220 Pon Gru 22, 2014 10:22, w całości zmieniany 1 raz
Okazało się że wysprzęglik rozpadł się na dwie części no i łożysko w masakrycznym stanie.Teraz sprzęgiełko chodzi idealnie jest dużo miększe niż na tej oryginalnej pompce no i pedał sprzęgła zabiera tak w połowie czyli git zobaczymy ile zrobimy na tej konfiguracji
Nie wymieniałem bo jest OK.Wymieniałem wysprzęglik oraz docisk i tarczę sprzęgła.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 344 Skąd: Mazury
Wysłany: Pią Sty 30, 2015 13:58
A jak stwierdzić że dwumasa nie wymaga wymiany ? Będę wymieniać u siebie na taki sam zestaw , czyli sprzęgło NATIONAL + wysprzęglik AP. Mam nadzieję że obejdzie się bez wymiany dwumasy. Zdecydowałem się na wymiane sprzęgła i wysprzęglika poniewaz:
- co pół roku muszę dolać strzykawkę płynu do pompki ( nowa z Fatmexu) , pompka i okolice suche, między silnikiem a skrzynią też sucho. Mechanik twierdzi że wysprzeglik może puszczać w małych ilościach i dlatego nie widać płynu.
- podczas ruszania szarpie , nie udało mi się ruszyć płynnie od ponad roku. Muszę kombinować puszczaniem sprzęgła i dodawaniem gazu żeby ruszyć w miarę łagodnie. Ktoś kto pierwszy raz by wsiadł na pewno by miał problem z ruszeniem.
Wszystko wskazuje na sprzęgło (prawdopodobnie docisk)
A jak stwierdzić że dwumasa nie wymaga wymiany ? Będę wymieniać u siebie na taki sam zestaw , czyli sprzęgło NATIONAL + wysprzęglik AP. Mam nadzieję że obejdzie się bez wymiany dwumasy. Zdecydowałem się na wymiane sprzęgła i wysprzęglika poniewaz:
- co pół roku muszę dolać strzykawkę płynu do pompki ( nowa z Fatmexu) , pompka i okolice suche, między silnikiem a skrzynią też sucho. Mechanik twierdzi że wysprzeglik może puszczać w małych ilościach i dlatego nie widać płynu.
- podczas ruszania szarpie , nie udało mi się ruszyć płynnie od ponad roku. Muszę kombinować puszczaniem sprzęgła i dodawaniem gazu żeby ruszyć w miarę łagodnie. Ktoś kto pierwszy raz by wsiadł na pewno by miał problem z ruszeniem.
Wszystko wskazuje na sprzęgło (prawdopodobnie docisk)
To wysprzeglik już daje końcówkę ja tak miałem przed wymianą tarcza jeszcze była ok.
Witam Panowie, posiadam Roverka 2.0 V6 150 konnego, szykuje sie zmiany sprzegla, wybór padł na komplet LUK-a. chcialem zapytac czy tarcza i docisk o numerze 623 3142 209 bedzie pasowac do mojego modelu?? znalazlem do kupienia taniej i szukam info czy bedzie taki komplet pasowal do mojego modelu, według katalogu pasuje do 1.8 T i 2.5 V6, czekam na rade i pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum