Wysłany: Pon Lut 09, 2015 22:46 [R25 2.0TDI] Pomoc w doborze części - poduszki silnika
Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam,
mam wielką prośbę w doborze części tj. poduszki silnika do roverka 2.0 TDI. Szukałam na forum, jednak nic skonkretyzowanego nie odnalazłam. Niestety u nas w hurtowniach nie mają, mechanik kazał mi kupić samej, jako że jestem kobietą cieżko mi dobrać prawidłową.
Mianowicie chodzi o poduszki ze szkicu o numerze: 3, 9, 14.
No problem tkwi w tym, że podczas zmiany biegu i naciśnięciu pedała gazu słychać "terkotanie" głównie na niższych biegach. Mechanik powiedział, że do wymiany są poduchy silnika i wskazał mi te trzy ze schematu, żebym się rozejrzała za nimi gdzieś.
[ Dodano: Pią Lut 20, 2015 09:45 ]
Niestety na firmie tomateam się zawiodłam, nie przysłali mi części. Nigdzie niestety nie ma nowych/innych. Pytanie następne kieruje takie czy części od 1.6 też będą pasować do silnika 2.0, gdyż wyglądają podobnie i na stronie tomateam, jest wskazane że ta część pasuje do tych dwóch modeli.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum