Mi się wydaje, że mam tak jak na zdjęciu w pierwszym poście. Mam wtryski w dwóch listwach po trzy -pierwsza listwa na przedniej głowicy (1,2,3), a druga z tyłu (5,6,7). Wszystko działa jak należy, więc myślę że tak być powinno
Jak wyżej 1,2,3,4,5,6 podłączasz tak jak u punciaks i rtoip69. Nie ma to znaczenia, bo i tak są sparowane z benzynowymi i komputer lpg otwiera tak samo jak te benzynowe.
AdaskoC, poszukaj w okolicy polecanego autoryzowanego serwisu STAG dla przykładu i tam zakładaj, będziesz miał pewność i gwarancję na Polskę.
U mnie zestaw
STAG 300-6 PREMIUM, reduktor AC R01 250KM z przewodem fi8 + wtryskiwacze HANA zielone pojedyncze, ale te z dyszami wykręcanymi (hana 2001 gold)
Spisuje się bardzo dobrze. Nawet Premium sobie radzi i drobne korekty po obrotach wprowadza na podstawie STFT/LTFT po OBDII.
rtoip69, ja mam zamontowany gaz w kolektory metalowe na samym dole a wtryskiwacze są wsadzone pomiędzy nimi tak ,że cała instalacja jest niewidoczna ale dziękuję Ci ,że zrobiłeś zdjęcie i pokazałeś co i jak .Podłączyłem tak jak na pierwszym (moim) zdjęciu i wszystko śmiga bo okazało się ,że listwa mi stanęła od nieużywania przez osiem miesięcy ale że były już zużyte to kupiłem dwie nowe i samochód lata
AdaskoC, miałem w poprzednim silniku 2.0 v6 instalacje przez siedem lat i praktycznie nic nie musiałem przy niej robić - zero problemów a osiągi praktycznie takie same jak na pb.Gaz teraz po 1,90zł gdzieniegdzie więc trzeba korzystać
[ Dodano: Pią Mar 20, 2015 23:20 ] Micros, dzięki za podpowiedź i właśnie to samo wytłumaczyli mi na forum LPG i teraz już wiem o co chodzi z tym parowaniem wtrysków.U siebie miałem ten problem ,że cała wiązka była po izolowana i nie było jak do niej zajrzeć.
ps.ja mam instalacje Versus i uważam ją za totalnie bezawaryjną
To co kolega pokazał wyżej na zdjęciu to jakaś maskara! :D Wszystkie zasady montażu LPG zostały chyba złamane no chyba że równość wężyków od wtrysku do kolektora ale to tez nie można być pewnym:) Ja też mam Staga zakładałem w Autoryzowanym serwisie i powiem tak tez jest lipa....długie wężyki,brak kompensacji miedzy listwami,wtryski na leżąco.... lipa. Chciałem zapytać kolegów gdzie mają zamontowaną listwe wtryskowa ta od górnej głowicy? czy jest możliwość zmieścić ją pod czarny kolektor?
Pomógł: 38 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1182 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Nie Mar 22, 2015 11:42
równie dobrze, dysze wtryskiwaczy mogli zamontowac zaraz za przepustnicą już dalej od wtryskiwaczy benzyny chyba się nie dało... ciekawe czy chociaż osłonę silnika da się przykręcić?
Ja mam Barracudy pojedyńcze i dysze przy wtryskiwaczach benzynowych w metalowym kolektorze jak sebol11. Gdyby nie wpis w dowodzie to na przeglądzie diagnosta mógłby nie zauważyć instalacji
Dziękuje koledzy za odpowiedzi. Jak znajdę trochę czsau to będę przerabiał instalkę. Dzisiaj się okazało że mam zamienione wtyczki miedzy 5 a 6 wtryskiem i jeździłem tak ponad 12tys km:( czy mogą być z tego jakieś problemy:(
Mam także prośbę jeśli ktoś ma staga to czy może nagrać i wysłać mi na maile plik osc z jazdy na PB i z jazdy na LPG będę bardzo wdzięczny
dasiu15@wp.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum