Wysłany: Sro Mar 04, 2015 21:26 [75] Problem z otwieraniem drzwi tylnych z zewnątrz
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam, mam problem z tylnymi drzwiami, z zewnątrz nie da się otworzyć, a od środa normalnie, mechanik mówił żebym kupił jakaś kasetę? ktoś miał coś podobnego?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 04, 2015 21:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Łącznik klamki zewnętrznej w kształcie litery L wykonany z plastiku pęka,szczególnie w zimie.Nie chciało mi się szukać oryginalnej więc dorobiłem mosiężny.Działa od roku.
cin1391, cięgno wchodzi w taki biały zatrzask, który ma we wnętrzu rowki, analogiczne do tych na cięgnie. Po zamknięciu, blokują się bez problemu. Aby wyregulować cięgno, zdejmij boczek i wygłuszenie i poświeć na zamek. Zobaczysz pionowe cięgno od klamki, które na dole zagina się pod kątem i wchodzi w białą kostkę. Na jej boku są dwie łopatki - to zatrzaski. Trzeba wsunąć w nie śrubokręt i lekko odchylić (plastik jest elastyczny, nie pęknie). Klapka się otworzy, a cięgno wyskoczy. Wystarczy je włożyć ponownie, skracając je lub wydłużając - przykładasz do kostki na interesującej Cię wysokości i po prostu ściskasz obie połówki.
Na obrazku - cięgno w kostce po lewej jest od klamki. Jak widzisz, rowkowana część wystaje po jednej i drugiej stronie - w tym zakresie reguluje się to wszystko.
Źródło: http://s300.photobucket.c.../?sort=3&page=1
żeby to prawidłow wyregulować ciegno dajesz maks w dół jak pozwala luz klamki, plastik maks w górę i zatrzaskujesz. w ten sposób cieszysz się sprawnie działającym cięgnem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum