Wysłany: Pon Mar 23, 2015 18:02 [r75]Jak wyjąć pompę abs
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Mam kolejny problem - zżarło mi wtyczkę w pompie abs.Powiedzcie jak wykręcić tą pompę? Dużo przy tym jest pracy? Czym (jakim kluczem) odkręcać przewody hamulcowe? Muszę zregenerować ścieżki.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 23, 2015 18:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Pon Mar 23, 2015 18:29
Musisz wyjąć aku, pompa siedzi na 2 śrubach klucz 8 i do tego 6 rurek hamulcowych i wtyczka. Nie ma jakoś wiele roboty. Przewody o ile pamiętam to są chyba na klucz 11 i 10, ja odkręcam zwykłym płaskim kluczem
Jeśli masz zwykłą pompę to taniej wymienić na dobrą używkę, wtyczkę też możesz zmienić na taką która nie była zalana
AdaskoC, dzięki Problem w tym ,że mam trakcje czyli najprościej będzie zregenerować wtyczkę tym bardziej ,że to prosta sprawa - boję się tylko odkręcania tych przewodów bo wyglądają na zapieczone
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Pon Mar 23, 2015 20:46
sebol11, Raz tylko miałem problem z odkręceniem, bo ktoś krzywo wkręcił, tak to zawsze lajtowo szło. Jak masz obawy to spryskaj wcześniej czymś to zardzewiałych śrub, tylko nie WD40, bo to szit
Jako ,że wtyczka jest za bardzo wytrawiona muszę ja pominąć i będę lutował kabelek po kabelku bezpośrednio ze ścieżki do wiązki czyli czeka mnie kilka godzin zabawy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum