Sprawdź instalacje prawej lampy na odcinku lampa, moduł świateł LSM. Stawiam na brak łączności na którymś przewodzie
i o to mi chodzi
A jak to nie pomoże to trzeba będzie spróbować podmienić moduł świateł, ale zawsze najlepiej zacząć szukać przyczyny w najprostszych i najtańszych rzeczach
Pineska po odpoczynku od lamp i felg zaczynam od nowa.Przez przypadek znalazłem tą stronę bo nie pamiętałem gdzie pisaliśmy.Wracam do ustawiania prawej lampy bo nadal nie działa.Wyjmowałem kilka razy wtyczkę od lampy i czasem działała kupiłem ten spray do styków i po spryskaniu wogóle nie reaguje myślę że to może któryś z przewodów jest ułamany.W Łowiczu jak się pojedzie do elektryka i powie rover to od razu jest panika.Dziś byłem u takiego kolesia i powiedział że popatrzy ale nic nie gwarantuje a najlepiej to by było gdybym wiedział ,który przewód odpowiada za poziomowanie.Dlatego spytam może ty lub ktoś wie który to przewód.
kosiacki, trzeba by sprawdzić w RAVE który kabelek za co odpowiada (ja mogę to po weekendzie dopiero zrobić), ale radziłbym Ci jeszcze podmienić moduł świateł, żeby zobaczyć jak po tej operacji lampa będzie się zachowywać. Sądzę że nie jesteś jedyna osobą z Łowicza tutaj z R75 i raczej znajdziesz kogoś u siebie od kogo mógłbyś na chwilę wypożyczyć LSM;-)
Pineska dzięki za odpowiedź.Tyle co czytałem to przekładka LSM zmusza do T4 bo ja też myślałem o kupnie LSM za 30 do 40 zł grosze i przekładce.Tak naprawdę to widzę Roverki w Łowiczu ale nikogo nie znam z tym autem.Gdybyś mógł zobacz ten kabel.MNie się nie spieszy to jakbym był u elektryka to by sprawdził.Byłem u jednego w środę bo się umówiłem poruszał kabelkami i powiedział że jego robota się skończyła.
kosiacki z nim zaczniesz bebechy z samochodu wydzierać sprawdź jeszcze czy wtyczka od silniczka się nie wysuneła, ja tak miałem niedawno, trzeba lampe wyciągnąć i ściągnąć gume z tyłu światła wtedy zobaczysz da się włożyć wtyczke bez rozklejania lampy
dopiero przeczytałem, że na starej lampie też to miałeś wiec moja podpowiedź tu nie pomoże
No właśnie objaw jest ten sam.Dopuki kumple na przeglądach byli to mi nie przeszkadzało ale teraz sprzedali dawny Polmozbyt to muszę to zrobić.Tak jak pisałem w Łowiczu jak osłyszą Rover to uciekają.Pozdrawiam.
Wysłany: Sob Cze 13, 2015 09:00 [R75] Światła bi-xenon
longer86 napisał/a:
Używanego LSM nie podepniesz nawet T4, ale można to zrobić BMW scannerem
Witam, ja odnośnie LSM
To bardzo dziwne ,bo wszędzie czytam ,że modułu LSM , używany nie bedzie działał i potrzebny T4...
Otóż około (jak już kiedyś pisałem) dwóch lat temu wymieniałem u siebie ,kupiłem taki sam z halogenami
Sam byłem zaskoczony !
Przełożyłem i bez ŻADNEGO! problemu wszystko działało! (sprawdziłem tylko numer wersji)
Myślę,że warto zaryzykować i kupić
Alpacino może i tak zrobię bo i tak ten co mam to ma trochę połamane mocowania.Widzę teraz dwa na allegro jest tańszy ,który ma przyciski i pokrętła jak moje tylko rocznik 2002 a ja mam 2000.Czy to ma znaczenie.Ten droższy ma inne przyciski.
Wysłany: Nie Cze 14, 2015 20:15 [R75] Światła bi-xenon
kosiacki napisał/a:
Alpacino może i tak zrobię bo i tak ten co mam to ma trochę połamane mocowania.Widzę teraz dwa na allegro jest tańszy ,który ma przyciski i pokrętła jak moje tylko rocznik 2002 a ja mam 2000.Czy to ma znaczenie.Ten droższy ma inne przyciski.
To znaczy ja,gdy kupowałem ,sprawdzałem numery modelu (o ile pamiętam,są dwa rodzaje ,sposród tych z halogenami!) są one na spodzie na naklejce
Nie zwracałem uwagi na rocznik
To tyle i nie wywaliło mi błędu na liczniku, może miałem szczęście
Sprubuję jeszcze zobaczyć lsm ale myślę że coś jest z przewodami choć nie mam pewności bo jak kilkakrotnie ruszałem wtyczką do lampy to czasem pracowała lampa taraz już tego nie ma po spryskaniu preparatem do styków.
Te wtyki lamp są chyba rozbieralne i można pojedyncze konektory wyjąć i obadać, ja bym po kolei wyjmował i szukał nadpalonego albo zbyt mocno rozgiętego.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Boję się coś zepsuc ale chyba nie.Ja częściowo rozebrałem ten wtyk ale już przewodów nie mogłem ruszyc i elektryk u którego byłem też tego nie robił.Mam teraz wymianę pieca w domu i nie bardzo mam czas ale może w sobotę dobiorę się do lsm.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum