Nie rozumiem tylko jednej rzeczy.Czy wentylator klimy odpowiada za chłodzenie silnika?U mnie ten wentylator w ogole się nie włącza ,a temperatura trzyma cały czas idealnie i nic sie nie grzeje.Jezdze tak od 6miesiecy i zrobiłem 20tys km...Silnik igła nie bierze grama oleju chodzi idealnie 2.0cdti 136km po lifcie...
Nie rozumiem tylko jednej rzeczy.Czy wentylator klimy odpowiada za chłodzenie silnika?U mnie ten wentylator w ogole się nie włącza ,a temperatura trzyma cały czas idealnie i nic sie nie grzeje.Jezdze tak od 6miesiecy i zrobiłem 20tys km...Silnik igła nie bierze grama oleju chodzi idealnie 2.0cdti 136km po lifcie...
Tego czołga ciężko jest doprowadzić do załączenia wentylatora, jeżeli układ chłodzenia [chłodnica, węże, pompa wody] jest sprawny i w pełni drożny. Ale owszem, to jest jeden wentylator, który zarówno chłodzi czynnik klimatyzacji jak i silnik.
Ja o tym, że mam niesprawny wentylator, dowiedziałem się dopiero podczas diagnostyki.
Tam jest ogromna chłodnica i ponad 8l płynu, co w czasie normalnej eksploatacji w zupełności wystarczy, aby efektywnie chłodzić silnik.
_________________ Wolę pchać Rovera niż jeździć Golfem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum