Wysłany: Nie Maj 31, 2015 16:07 [R 75] Czy to angielska czy europejska lampa
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Hej czy jest ktoś w stanie ocenić czy lampa przednia z linku niżej to europejczyk czy anglik ? niestety ale sprzedawca nawet nie wie czy sprzedaje lewą czy prawą lampę
widać że to lampa uk po zagięciu tych gładkich elementów bez ryfli, porównałem swoją . u mnie górna gładka część zmierza w kierunku środka małego reflektora, a w tej na zdjęciu czyli UK w kierunku górnego narożnika światła długiego tam gdzie zaokrąglona część przechodzi w płaską
Wysłany: Nie Maj 31, 2015 19:37
Balas87, wyróżnikiem lampy do ruchu prawostronnego jest brak strzałki na kloszu lampy pod napisem HRC . Jest tylko strzałka nad np. E1 pod 02 A , informująca o stronie montażu lampy w aucie . Niech sprzedawca to sprawdzi.
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Cze 2008 Posty: 337 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Cze 01, 2015 07:45
AdaskoC napisał/a:
a jeśli np "E1" to niemcy
To, że homologacja była w Niemczech, to nie musi oznaczać lampy EU. Było o tym na forum, a i ja tak miałem z jedną lampą. Na kloszu było E1, strzałka z dwoma grotami i wersja GB.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum