Witam, posiadam rovera 75 2l v6 mam uszkodzona poduszke reakcyjna moje pytanie brzmi czy bedzie pasowac ta poduszka z diesla do mojego auta? drugie pytanie czy te tuleje pasuja do niego i czy zdaja egzamin jesli sie je wymieni http://allegro.pl/poliure...3673997587.html ?
hej co to może być głuche stuki przy ruszaniu i to nie zawsze nie raz tak silne że wyczuwalne jakby z pod tunela środkowego. Sprzęgło działa płynnie żadnych uderzeń na pedale sprzęgła nie czuć.
u mnie również podobny problem, przy puszczaniu pedału sprzęgła podczas zmiany biegów występuje głuchy stuk gdzieś jakby z tyłu i do tego przyhamowanie silnikiem i szarpnięcie. Przy powolnym popuszczaniu sprzęgła z nieco dużą ilością gazu jest w porządku. Czyżby to była dwumasa?
Panowie, mnie zaraz ch... strzeli. Wymieniłem poduchę gruszkę i wszystkie moje problemu z trzęsieniem ustały. Ale ostatnio pojawiły się takie objawy:
1. Pojedyncze stuknięcie podczas ruszania.
2. Bujnięcie samochodem po odjęciu gazu na 4 lub 5 biegu przy prędkościach 70-90 kmh, taka żabka na moment.
3. Delikatne bujanie samochodem na postoju na biegu jałowym. Nie takie trzęsienie, jak przywywalonej gruszce, a raczej bujanie, jakby ktoś wiercił się na siedzeniu i wprowadzał zawieszenie w ruch.
Podejrzewałem dwumas, ale nie mam innych objawów chatakterystycznych dla dwumasy - nie wydaje odgłosów. Test ruszania z 2biegu (poza wdpomnianym wcześniej stuknięciem) przechodzi pozytywnie. Test kopania w pedał gazu jadąc 3tya obrotów na 3cim biegu też nie powoduje odwzwania dwumasy. Test gwałtownego przyspieszania na 5 biegu od 1000 obr. Na minutę również pozytywnie - płynnie przyspiesza bez terkotania i telepania.
Czy realne jest, aby te objawy powodowała poduszka 8?
_________________ Wolę pchać Rovera niż jeździć Golfem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum