Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Panowie awaria. Sytuacja wygląda tak, zajechałem na zakupy, po zakupach wsiadam, kręci ale nie zapala. Wziąłem auto na hol, jako że auto mam zagazowane, podczas holowania lekko się zagrzało i wskoczył na gaz, działał normalnie aż do zgaszenia. Później z bratem pomachaliśmy przewodem pod kanapą który idzie do pompy paliwa i odpalał normalnie przez 3 dni (myślę że to zbieg okoliczności, że po tym zabiegu zaczął palić normalnie). Dzisiaj sytuacja, zajeżdżam na podwórko i po ok 3 godzinach próbuje odpalić i sytuacja jak ostatnio (hol, dostaje temp i działa na gazie). Ja stawiam na problemy z układem paliwowym, ponieważ jak wskoczy na gaz działa normalnie czyli wnioskuje że reszta (prąd, powietrze) jest ok. Może mieliście podobny przypadek. Jutro idę do mechanika ale nie chcę żeby mnie naciągnął na kasę. Dziękuję za każdą odpowiedź, pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 26, 2015 19:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jakubtodryk, a z jaką ilością paliwa w baku jeździłeś? Jeżeli blisko rezerwy - pompka mogła się zatrzeć. Równie dobrze może właśnie coś nie styka w pobliżu niej. Tak czy inaczej, raczej to jej wina.
to jest mit zatrze sie tylko jak wyjedziesz do zera. Jak kiedys rozbierzesz pompę to załapiesz czemu tak a nie inaczej. pompę zabijesz tylko jak parę razy pojedziesz do zera albo jak masz pecha to za pierwszym razem.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
sknerko, pytanie tylko, jak ktoś jeździ. Jeżeli jest mało paliwa, to przecież możliwe jest przy długim, ostrym łuku przelanie go tak, że pompka chwilowo nie ma co zasysać. U mnie ten efekt występuje np. w LPG, tylko tam butla jest po prostu duża i przy gwałtownym przyspieszeniu na resztkach gazu potrafi tak przelać skroplony gaz, że sterownik odcina go i przełącza na benzynę. Po włączeniu znów na LPG da się zrobić kilkadziesiąt kilometrów jeszcze.
LPG to LPG, PB jest inaczej, jak rozbierzesz pompę kiedyś to zrozumiesz, przelewanie paliwa nie ma tu nic do rzeczy, pompa jest tak skonstruowana, że nawet jak będzie milimetr paliwa w baku to i tak w koszyku pompa jest cała zanurzona w paliwie. Wiem bo rozbierałem
MG TF 160 srebrny pocisk
Witam, dzisiaj holowalem auto do mechanika, po pewnym czasie zaczęło samo pracować na paliwie. U mechanika już wszystko działało normalnie, odpalam bez problemu. Kapryśne auto. Mechanik zaproponował wymianę pompy lecz nowa oryginalna 1200 według jego cennika, na allegro znalazłem za 800 z przesyłką. Prawdopodobnie winne są szczotki z tego co się konsultowalem. Jak to jest w Rce, czy trzeba zmieniać całą pompę czy tylko silnik pompy? Nie wiem co robić bo koszta nie małe.
MG TF 160 srebrny pocisk
wymieniałem wkład w swoim Freelanderze a potem jeszcze rozbierałem 3 razy, proste tylko trzeba być ostrożnym i 3 razy pomyśleć żeby nie połamać. Jak kupowałem to też się naciąłem i kupowałem jeszcze raz bo są 4 rodzaje pomp w Freelach więc najlepiej najpierw wyjąć zobaczyć jaka jest a potem kupić i to jeszcze najlepiej niech sprzedawca pomierzy i sprawdzi Ci czy na pewno to jest to co chcesz (tak zrobiłem drugim razem)
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum