Do pro to mi daleko
Na forum jest kilku magików marki ale coś rzadko się wypowiadają.
Później napiszę co zauważyłem na zdjęciach ale ten z drugiego linku (rej. SZO) na 100% był lakierowany. No i brak listew progowych. Pierwszemu zaś one się odklejają, a ja mam na sprzedaż taśmę właśnie do progów 3M Automotive Plus Tape kilka dobrych metrów (chyba z 6 ) więc nie martw się o progi. Gorzej z end cap' ami ale i na to mam radę.
Taśma trzyma jak żydowska wiara ;p
Aha dodam, że lepiej nie odkładać w czasie przyklejenia progów, bo się odkształcają (szczególnie po zimie) i bez wkrętów od spodu się nie obejdzie.
[ Dodano: Sro Lip 08, 2015 19:59 ]
Żółta 160-ka
-zderzak przedni ma pęknięcie niby nic ale tym samym został wepchnięty i zwróć uwagę na dziwnie wystającą maskę (jakby była za długa). Najlepiej widać to na zejściu się błotników.
-błotnik przedni lewy chyba ma wgniecenie (być może cień tak pada) ale raczej wgniecenie
-było urwane lusterko i wymienione nie pod kolor (lusterko prawe)
-nie wiem co kombinował z listwami progowymi - wygląda jakby przyklejone na czarny klej do szyb. nie wygląda to estetycznie, wręcz żałośnie.
Po opisie "Wszelkie informacje o naprawach można będzie omówić bezpośrednio z mechanikiem" wnioskuję, że albo jest nim sam, albo ma w rodzinie. Czy to dobrze trudno ocenić ale wiedz, że wtedy go nie podejdziesz pytaniami. Nie ma zdjęć silnika.
Czemu pod nogami kierowcy jest gumowy dywanik sprzed tylnej kanapy? Wie tylko właściciel
Podał VIN więc możesz sobie sprawdzić jakieś tam szczegóły.
---------------------------------
Żółta 105-ka
-wygląda atrakcyjnie na pierwszy rzut oka, bo.... świeżo lakierowany. Dla mnie to żadna wada jednak wykonane budżetowo - różne odcienie bazy. Zasadnicze pytanie dlaczego aż tyle elementów. Musisz przyjrzeć się na oględzinach. Wymieniane drzwi rozpoznasz po zawiasach.
-strasznie wyciorany fotel kierowcy. Oby tylko brudny, bo o taką tapicerkę trudno. A nawet bardzo trudno
-nie wiem co to za składak z przedniego zderzaka. Przerobiony gril mnie się nie podoba i w ogóle odstaje.
-gość pisze, że klima 100% sprawna. Ok, u mnie też jest w 100000% sprawna tylko, że nie chłodzi bo czynni ucieka i tym samym się nie załączy. Chłodnica wymieniona na oryginalną, jakieś oringi, a mimo to dalej ucieka tak więc, dej pozór
-brakuje listew progowych co o dziwo przy żółtym kolorze nie rzuca się tak w oczy
Odradzam 1.4 z doświadczenia. Za słaby już po miesiącu jazdy, nie nadaje się na trasy, wysokie spalanie w stosunku do 160-ki i jej mocy. 1.4 to typowy mieszczuch co i tak nie do końca, bo nie zbiera się to za bardzo.... Może z gazem już założonym by mnie przekonał.
Z tych trzech czarnego bym oglądał.
[ Dodano: Sro Lip 08, 2015 20:05 ]
Aha na forum są pliki dźwiękowe usterek silników K (gdzieś tam w moich postach znajdziesz) i to ułatwi Ci rozpoznanie stanu silnika na słuch. Oczywiście jest też dźwięk poprawnej pracy.
_________________ Jak Kolonko, mówię jak jest.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 08, 2015 19:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum