Wysłany: Nie Sie 30, 2015 11:24 [R25] Jak wymontować całą tylną kanapę?
Typ: IDT Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 2000
Mam R25 2.0 iDT 5d. Rocznik 2000. Import z Niemiec.
Chcę wymontować w całości tylną kanapę, czyli tak oparcie jak i siedzisko.
Czy to możliwe? Jak to zrobić?
Dotąd nie znalazłem, choć przeglądałem forum i korzystałem z "szukajki". Chodzi mi oczywiście tez o taki demontaż, żeby można było z powrotem zamontować całość bez szkód.
Proszę o rady
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 30, 2015 11:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Oparcie po złoźeniu trzeba wyciągnąć z bolców przy nadkolach. Kanapa jest przykręcana trzema śrubami od strony bagaźnika. Po odkręceniu podnieś ją do góry i wysuń z zaczepów z przodu.
1. należy złożyć tylne oparcie;
2. patrząc od strony bagażnika w miejscu łączenia oparć przy podłodze widać łeb śruby 13-stki - należ ją wykręcić,
3. ta śruba to blokada skobla, więc teraz po jej wykręceniu należy szarpnąć kolejno oparciami do góry,
4. następnie mając jedną stronę oparcia luźną, ciągniemy je do wewnątrz, żeby zwolnić bolce, które zaparte są w nadkolach,
5. oparcia są wymontowane, więc czas na siedzisko,
6. siedzisko z tyłu trzymają 3 śruby 10-tki, które należy wykręcić,
7. z przodu pozostały już tylko dwa hakowe zaczepy, które zwolnią się po odchylenia siedziska do góry i popchnięciu do przodu.
Rover zamienia nam się w vana i można przewieźć naprawdę sporo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum