Wysłany: Sob Wrz 12, 2015 09:14 [R200] SDi - problem z rozruchem przy niższych temperaturach
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam
czytałem tematy na forum i nie znalazłem odpowiedzi, stąd opiszę przypadek mojego problemu.
Niedawno były upały, temperatury między 20, a 30 stopni - autko odpalało bez marudzenia za pierwszym strzałem. Teraz kiedy zbliża się jesień i w nocy temperatura spada do 10-5stopni auto zaczyna marudzić. Im niższa temperatura tym większy problem. Przy mrozach odpala gdzieś za 3 razem... Teraz albo za pierwszym po dłuższej chwili zastanowienia, albo za drugim. Po pierwszym uruchomieniu pojazdu odpala już bez problemu, nawet jak za sekundę zgasimy silnik. Miał ktoś podobny problem?
Dodam, że auto jeździ na dobrym paliwie, oleje, filtry wymieniane na czas. Przed filtrem paliwa założony zaworek jednokierunkowy.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 12, 2015 09:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Miałam podobnie w swoim MG. A ostatnio, jak temperatura spadła do ok. 9 stopni w nocy, to wychodząc rano do pracy doznałam szoku, bo nie odpalił w ogole ba nawet nie kręcił. A wcześniej nie było objawów, odpalał za pierwszym razem bez problemu. Wykręciłam rozrusznik oddałam do regeneracji i problem z głowy.
Aku jest roczny, exide o parametrach podanych przez producenta jeżeli mogę dopytać to co może mieć kąt wtrysku do temperatury? Bez ironi, muszę to zrozumieć po prostu
sprawdzić można też przekaźnik od świec żarowych czy jest ok w drugiej kolejności świece a na końcu kąt wtrysku w tym dieslu zbyt wiele możliwości nie ma jesli chodzi nieuruchomienie go w niskich temperaturach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum