Gitarzysta ma R214 i potrzebuje brązowego na zegary MEK100061,
a Ty mu proponujesz YCB100420
Brązowy MEK100061 jest na komputer a nie na zegary. Proponowałem YCB100370 lub YCB100420 bo to jeden i ten sam czujnik na zegary o tym samym rozmiarze i skoku gwintu. http://www.mgfcar.de/sensor/index.htm
NoPE napisał/a:
MEK000030 (L, P, LP1) Coolant Temperature Sensor - Aftermarket water temperature czarny, zamiennie stosowany nawet jako temp. oleju (dla całej K-serii)
Wdaliśmy się w niepotrzebną dyskusję o czujnikach a tematem przewodnim był czujnik na zegary YCB100370 lub YCB100420 dla którego jak twierdzę po raz kolejny nie ma zamiennika.
Nie chcę dalej ciągnąć tematu czujników bo jest on zawiły i często niejasny nawet dla sprzedawców. Sprawę trochę wyprostował MultecFSO swoim postem.
GuitarMan a jednak termostat. Pomogłem ? nie kupuj termostatu vernet, mają złą opinię.
Do wymiany wskazany jest kanał, o wiele łatwiej. Chcesz poradnik jak znaleźć i wymienić termostat ? proszę KLIK
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 02, 2015 18:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wychodzi na to że jest błąd na stronce braci Rimmer. Może skrobnę maila do nich i wyjaśnią co nieco, bo szukając czujnika na zegary np. ja wybrałbym nieodpowiedni. Zobaczymy.
A YCB100420P jest zamiennikiem YCB100420 i nikt mnie nie przekona, że nie jest, bo w sekcji informacyjnej jasno napisano:
If the part is available from an Aftermarket (quality reproduction) Manufacturer we’ll display the Aftermarket icon:
Dzięki Panowie za pomoc.
W warsztacie chcą 30 zł za wymianę termostatu, więc jestem u nich umówiony. Za 30 zł wolę się nie czepiać tego, na czym się nie znam
Także bardzo dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam,
Mariusz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum