Wysłany: Czw Maj 08, 2014 15:35 [MG ZT] wachacz tył
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2005
Witam,
Prawy tylny wachacz zgnił od irlandzkich mokrych dróg i zaczyna pękać. Gdzie mogę nabyc takową część? dzis poznałem diagnoze i zaczynam szukac lecz jesli macie namiary na dealera w uk to chetnie dowiem sie gdzie uderzać. Z góry dzieki za informacje
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 08, 2014 15:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
First - wahacz, a nie wachacz!!!
Second - w UK? To raczej Ty nam powinieneś podpowiedzieć. Masz zdecydowanie bliżej.
Third - z nowym ciężki temat. Przynajmniej ja nie widziałem nigdzie. Używki można trafić np. na Aledrogo.
Fourth - wujek GOOGLE się kłania.
Second - w UK? To raczej Ty nam powinieneś podpowiedzieć. Masz zdecydowanie bliżej.
Third - z nowym ciężki temat. Przynajmniej ja nie widziałem nigdzie. Używki można trafić np. na Aledrogo.
Pomocna odpowiedź
co do wahaczy to musisz poszukać bo za wiele ich nie zostało, nie podałeś o jaki wahacz chodzi: dolny, górny, prawy, lewy:p http://www.rimmerbros.co.uk zobacz na tej stronce jaki jest numer części, której potrzebujesz. Górny prawy jest na ebay nowy, dolny jest ponad dwa razy droższy i w miare gruby także dziwne żeby go już zjadło, jeśli to dolny to jak kolega wyżej wspomniał taniej będzie kupić używkę potraktować szczotką drucianą i pomalować
Pomocna odpowiedź
co do wahaczy to musisz poszukać bo za wiele ich nie zostało, nie podałeś o jaki wahacz chodzi: dolny, górny, prawy, lewy:p http://www.rimmerbros.co.uk zobacz na tej stronce jaki jest numer części, której potrzebujesz. Górny prawy jest na ebay nowy, dolny jest ponad dwa razy droższy i w miare gruby także dziwne żeby go już zjadło, jeśli to dolny to jak kolega wyżej wspomniał taniej będzie kupić używkę potraktować szczotką drucianą i pomalować
No de facto ,kolega Harry ,naprawdę ZABŁYSNĄŁ!....uuuuuuuu...u
Punkt trzeci i czwarty wskazuje kierunek poszukiwań. Nasz nowy kolega zarejestrował się na forum i w pierwszym poście, idąc po najmniejszej linii oporu oczekuje, że poszukamy mu części, wskażemy dostawcę, a może nawet wynegocjujemy dobrą cenę.
Co do wachacza - na Boga, nie razi Cię to? Przecież to podstawy ortografii.
alpacino napisał/a:
No de facto ,kolega Harry ,naprawdę ZABŁYSNĄŁ!....uuuuuuuu...u
A de jura nie? Przyganiał kocioł garnkowi. Czy wichrzycielstwo to jedyne co potrafisz robić? W Nowym Sączu jest firma "PTAK" (szrot), w której jest sporo części do R75. Może skoro taki samarytanin z Ciebie podjedziesz i poszukasz wahacza dla nowego kolegi. Masz niedaleko, prawda?
Odgrzeje temat bo przy ostatniej wymianie opon jak samochód wylądował na podnośniku mechanik pokazał mi że "górny tylny prawy wahacz" zżera ruda zaraza. Napisałem w " " bo tak na prawdę nigdzie nie znalazłem pełnej nazwy tego elementu:
Znalazłem używane na ebay'u za 100 funtów za sztukę . Czy są może zamienniki tego elementu do Rover'a które można dostać w Polsce? Czytałem na forum, że tuleje zawieszenia tylnego pasują od BMW E46 może ten element też?
Mechanik ma racje tylny górny wahacz poprzeczny, nowych możesz szukać na rimmerbros, co do bmw może się nieznacznie różnić, trzeba by miec oba w ręce i porównać, wiem ze wewnętrzne tuleje mocujące ten wahacz różnią sie pomiędzy bmw a rover. Najszybszy i chyba najlepszy u nas sposób to kupic używkę z R w dobrym stanie, delikatnie oczyścić zabezpieczyć antykorozyjnie, pomalować na czarno i śmigać długie lata,
Panowie, czytałem juz chyba wszystkie posty o tulejach i nadal nie wiem jakie mają być do ww wahacza pod sprężynę.
Pomóżcie znaleźć lub chociaż podać jakiś numer, mazwę...
_________________ Każda podpowiedź jest dla mnie bezcenna
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum