Wysłany: Nie Lis 01, 2015 18:23 [R620] Problem prawdopodobnie ze stacyjką
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 1995
Cześć. Mam problem ze stacyjką. Tak się mi wydaję, ponieważ autko czasem nie odpala, tzn. rozrusznik nie kręci, tylko przygasają kontrolki. Klemy w porządku, rozrusznik sprawny i połączenie masy również. Czasem jak się stuknie w plastik pod stacyjką udaję się uruchomić. Więc może czyszczenie kostki coś pomoże ? Tylko jak się dostać do niej ? Pomijam fakt wyrobionej stacyjki, kluczyk po prostu podczas pracy silnika można wyjąć, w zasadzie to nie przeszkadza.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 01, 2015 18:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 8 razy Dołączył: 23 Mar 2008 Posty: 364 Skąd: Racibórz
Wysłany: Nie Lis 01, 2015 22:32
Chyba sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie Miałem ten sam objaw, lecz ze stacyjką wszystko ok, przyczyna to wypalone styki w rozruszniku. Wystarczyło je podgiąć i kręci jak szalony...
Udało się rozkręcić plastiki, teraz pewnie spróbuję czyszczenia połączenia stacyjki. Tak przy okazji, gdzie można dostać taką żaróweczkę oświetlającą stacyjkę ? Pytam ponieważ taka nietypowa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum