Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam zbliża mi sie termin wymiany rozrządu i mam pytanie co polecacie jakiej firmy co w zestawie itp. Jakby można odrazu z linkiem. I drugie pytanie odnosnie sprzegła. Akurat rownoczesnie z wymianą rozrządu pada mi sprzęgło. I tak , takie mam objawy (chyba standardowe) cięzko biegi wchodzą (choc nieraz jakis wejdzie gładko) naciskanie sprzegla kilka razy raczej nie pomaga lub moze jakos minimalnie. Ogólnie wsteczny prawie zawsze zgrzyta i to glosno (wczesniej zgrzytnął minimalnie lub wgl) i takze biegi 1,2,3,4,5 potrafią zgrzytnąć. Sprawdzalem czy jest płyn w zbiorniczku i po zaglądnieciu pod puszke bezpieczników znalazłem zbiorniczek otwarłem i widze że coś jest co do poziomu nie wiem czy jest minimalny czy ponizej bo nie widze tej miarki. I tak jutro spróbuje dolać płynu dot4 zobacze czy cos pomoże jezeli nie to jestem juz skazany na zmiane sprzegła? Jesli tak to cały zestaw czy ewentualnie tarcze? I czy mozecie coś polecić tak jak z rozrządem razem moze z jakimś linkiem. Pozdrawiam i czekam na jakieś wskazówki
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 19, 2015 22:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Może się mylę, ale czy przy padającym sprzęgle biegi nie powinny wchodzić gładko a nie zgrzytać? W końcu padające sprzęgło się ślizga więc zmiana biegu nie powinna powodować zgrzytu. Tak mi się wydaje. Moim zdaniem problem dotyczy raczej układu wysprzęglania lub samej skrzyni.
albo jeszcze rozruszać łapę sprzęgła. W skrzyni PG1 potrafi się zacierać.
Racja! A może być też tak jak ja miałem i opisywałem odnośnie problemów ze zmianą biegów w upalne dni. Najpierw jednak warto sprawdzić czy łapa się nie zaciera.
dzieki za rady. Więc tak dolałem płynu tak jak wyczytałem gdzies max 2 cm od góry ale nic to nie zmieniło. Jedna rzecz mnie dziwi bo jechałem w sobote po dolaniu płynu i nic sie nie poprawiło a w niedziele z rana biegi elegancko wchodziły potem znowu w poniedziałek to samo ciezko wchodzily i mi dwa razy 4 nie chciala wejść. Spróbuje tą łape obejrzeć. Kobi mozesz dać linka o co chodziło u cb z tymi biegami w upalne dni?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum